Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.10.2014.
17:26
Beta A

"I u zdravstvu moraju da dele sudbinu svih građana"

Ministri Kori Udovički i Zlatibor Lončar rekli su u četvrtak predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti zdravstva da će novi zakon o platama uvesti pravednost i uporedivost zarada u javnoj upravi, ali i da zdravstveni radnici moraju da podele sudbinu svih građana.

Razume situaciju u kojoj se nalaze zfravstveni radnici: Zlatibor Lončar
 

Predstavnici reprezentativnih sindikata sastali su se danas sa ministrima povodom najavljenog Nacrta zakona o platama i merama štednje koje planira Vlada Srbije i izrazili nezadovoljstvo trenutnim položajem zdravstvenih radnika.

Kako se navodi u saopštenju, potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je objasnila da će se zakonom o platama rešiti nepravde među zaradama, ali da će "povećanje plate ići postepeno u zavisnosti od finansijske situacijeu zemlji".

Prema njenim rečima, zarada mora da prati složenost, uslove rada i odgovornost posla.

"Predstavnici sindikata su izrazili nezadovoljstvo trenutnim položajem zdravstvenih radnika koje očekuje smanjenje plata na već nepovoljnu finansijsku situaciju, kao i na postojanje krize poverenja među zaposlenima", piše u saopštenju iz kabineta potpredsednicevlade.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je uverio predstavnike sindikata da vrlo dobro razume situaciju i da ima iskrene i najbolje namere da se položaj zdravstvenih radnika poboljša, ali da sudbinu svih građana moraju da podele i zdravstveni radnici.

Lončar je istakao da će se boriti da sa popravljanjem finansijske situacije, koje očekuje već u 2016. godini, bude bolje i zdravstvenim radnicima.

U ime zaposlenih u zdravstvu, na sastanku su bili predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" i predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Petak 03.10.2014. 15:32
U zdravstvu su ponizeni nemedicinski radnici,ekonomista primer u zdravstvu ima platu 27000 dinara a sa smanjenjem bice 25000 dinara,i oni nemedicinski radnici imaju decu koju treba da hrane,bruka i sramota ministre,A doktori se ne bune jer se plasiraju lazne price o njihovim primanjima,specijalista ima platu 80-85 000 dinara,dezurstva dan vikendom preko 10000 dinara,radnim danom upola,pripravnost preko 10 000 dinara steluje se,i jos raznih bonusa i nikada mesecno nisu ispod 130000 dinara zvanicno na racunu.Proverite njihove uplate mesecne i videce te,proverena informacija.Doktor i kada je najgori i nista ne radi prima isto kao onaj sto zna posao i radi,zasticeni su lenjivci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online