Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 14.10.2014.
08:39
Blic A

Veličanstven doček: Ovih šest aduta spremamo za Putina

Ruskom predsedniku biće priređena vojna parada kakva u Beogradu nije viđena od 1985. Defilovaće 3.500 vojnika, ali i još toliko naoružanih bezbednjaka.

Veličanstven doček za ruskog predsednika: Vladimir Putin
 

Osim što će s predsednikom Tomislavom Nikolićem položiti venac na Groblju oslobodilaca Beograda, ruski predsednik će posetiti Memorijalni kompleks spomenika “Ruski nekropolj“ na Novom groblju, čija je obnova završena 1. avgusta ove godine. Tu će mu domaćin biti Nenad Popović, lider Srpske narodne partije (SNP), koji je ujedno i predsednik Fondacije “Ruski nekropolj“ u Beogradu, nezvanično saznaje „Blic“.

Putin bi odavde trebalo da se zaputi u Palatu “Srbija“ na Novom Beogradu, gde će imati zvanični sastanak najpre s predsednikom Nikolićem, potom s premijerom Aleksandrom Vučićem, nakon čega slede zajednički ručak i plenarni sastanak delegacija dve zemlje, ceremonija potpisivanja međudržavnih sporazuma, konferencija za novinare, Putinovo obraćanje srpskoj javnosti pre početka parade u 15.30 i po završetku parade odlazak na aerodrom.

Premijerno na Paradi

Posebno mesto u svečanom vojnom defileu rezervisano je za za tzv sredstva u razvoju, odnosno oruđa koja još nisu ušla u naoružanje vojske Srbije. Među njima su samohodna top haubica “SORA“, samohodni top haubica “NORA“, bespilotne letelice “Pegaz“ i “Vrabac“, višenamenska oklopna vozila “Lazar 2“ i školski avion “Lasta“.

- Da li će ostati u Srbiji pet ili šest sati, gotovo da je nemoguće reći u ovom trenutku, jer je Putin poznat kao osoba koja gotovo u hodu menja plan, tako da je moguće da će se satnica promeniti i po njegovom sletanju - kaže izvor Blica.

U Srbiju su u ponedeljak stigli i ruski agenti, odnosno pripadnici službe PSB (Prezidentskaja služba bezopasnosti), koja je deo devetog odeljenja Federalne službe bezbednosti (nekadašnji KGB). Oni će se u saradnji sa srpskim bezbednosnim snagama pobrinuti da Putinova poseta protekne bez problema.

Putin će doleteti specijalnim avionom “iljušin“, praćen kroz vazdušni prostor Srbije “migovima 29“ srpske vojske, a dok bude ulazio, srpsko nebo biće zatvoreno za saobraćaj. Još uvek se ne zna sa sigurnošću da li će u Beogradu koristiti svoj "mercedes“ ili, kao tokom prethodne posete, svoju oklopnu limuzinu "zil 41052", poznatu po tome što može da izdrži nuklearni udar.

MUP će za ovu priliku angažovati oko 4.000 policajaca, pripadnika svih jedinica, kojima će podršku pružiti i pripadnici “Kobri“.

Biće primenjen takozvani prvi ili najviši stepen bezbednosti, odnosno celom rutom prolaska zatvaraće se ulice, biće uklonjeni svi automobili i zavareni šahtovi. Na krovovima zgrada nalaziće se snajperisti, a građanima koji žive na trasi prolaska kolone biće zabranjeno da otvaraju prozore.

Smatra se da Putin nije lak za obezbeđivanje, jer je, kažu njegovi telohranitelji, “čovek koji hoće sa svima da se rukuje“. Proba parade zakazana je za utorak u 15.30.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.10.2014. 08:50
Krivo mi je što nemamo boljeg predsednika da ga dočeka!
Utorak 14.10.2014. 11:53
Svima nam je drago,bar velikoj većini srpskognaroda(prodane duše se ne računaju-oni su izopšteni kao svojevremeno muslimani iz srpskog narada-nova nacija-podguzne muve)što ovaj VELIKI ČOVEK iz VELIKE PRAVOSLAVNE RUSIJE dolazi u posetu svojoj pravoslavnoj braći jednom malom ali časnom pravoslavnom narodu.Za svakog pravog Srbina ovo je praznik za dušu,oči i slušanje.Dobro nam došao časni pravoslavni slavenski sine i živeo na mnogaja ljeta.Srbi te vole i očekuju s radošću,da oprereš svojim dolaskom staze kojim špartaše nečastivi iz EU koji zagadiše zemlju Srbiju.Još jednom : DOBRO NAM DOŠAO!!!
Utorak 14.10.2014. 13:43
Добро Дошао Руски Царе, Српски Народ те дочекује са љубављу. Живио!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online