Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 16.10.2014.
08:34
Beta A

“Velika Albanija pusta želja Albanaca“

Nije mi poznato da je velika Albanije model budućnosti regiona, kaže Ivica Dačić povodom izjave albanskog premijera da je Albanija model nadahnuća za budućnost.

Nije mu poznato da je projekat Velike Albanije budućnost regiona: Ivica Dačić

Dačić izjavio je da Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji fudbalske utakmice Srbija-Albanija, ali da Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog javnog i otvorenog isticanja projekta "Velike Albanije".

Reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je "Albanija model nadahnuća za budućnost", Dačić je rekao da mu nije poznato da je projekat "Velike Albanije" model budućnosti regiona.

Opasnost od novih sukoba

"To je možda pusta želja velikoalbanskih političara, ali je to za EU, SAD i sve zemlje

regiona model prošlosti i opasnost za destabilizaciju i nove sukobe na Balkanu. Ako je Velika Albanija model budućnosti za albansku vladu, onda teško zemlji kojoj je takva prošlost glavni cilj u budućnosti", rekao je Dačić.

Zastava "velike Albanije" na stadionu usred Beograda

Pročitajte još:

* Utakmica je prekinuta posle tuče na terenu zbog zastave "velike Albanije"

* Vlasi: Srbija inteligentno izazvana

* VIDEO: Ovako je uneta zastava "velike Albanije"!

* FOTO: Brat albanskog premijera snimao kako je upravljao dronom!

Kako je naveo ministar, teško i EU ako je zemlja sa takvim opasnim namerama, koja preti čitavom regionu, kandidat za članstvo.

"Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji utakmice, ali Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog nevidjene provokacije nasred zemlje Srbije i pred očima televizijskog auditorijuma čitavog sveta, javnog i otvorenog isticanja projekta Velike Albanije, čime preti i Srbiji, i Crnoj Gori, i Makedoniji, i Grckoj, ali i celoj Evropi i svetu", rekao je Dačić.

Ćutanje je podržavanje

On je rekao da Evropa i svet ne smeju da ostanu nemi nad tako otvorenom pretnjom za stabilnost regiona, jer "ćutanje može biti shvaćeno kao podržavanje".

Premijer Albanije Edi Rama je izjavio da je ono što se dogodilo tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije bila predstava nasilja i rasizma.

"Albanija i Albanci neće pasti na taj nivo. Albanija i Albanci su odlučni da budu model nadahnuća za budućnost", rekao je Rama.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 08:37
Vi ste narod bez kulture, istorije i tradicije, bez cuvenih pisaca, sportista i naucnika! Nemate nista cime se mozete ponositi kao nacija! DOK SMO MI SLAVILI PEHARE, NOBELOVE NAGRADE, ZLATNE MEDALJE, za vas je uspeh i razlog za slavlje bedan prekid utakmice??? Smesni ste! Zato se i ponasate kao niza rasa i divljaci, zato nikad nista necete ni imati i zato samo znate da otimate tudje i to dok vam drugi ledja cuvaju,da ste sami bili bi manji od miseva! Ali oteto-prokleto! Ustajali smo protiv vecih sila u istoriji, ustacemo i protiv vas, samo polako!
Četvrtak 16.10.2014. 08:42
Dok se Albanija sa svojim "prijateljima" EU i SAD sprema za jedan veliki rat na BALKANU i etnički očisti BALKAN a sve će platiti našim bubrezima i drugim organima Nikolić kaže Srbija nema neprijatelja.
Četvrtak 16.10.2014. 09:04
Па ти си издајице поставио "административни прелаз" или на Српском језику ГРАНИЦУ и предао Косовске Србе на милост и немилост Шиптарима. Изгледа да једино ти не схваташ да си признао независност Косова.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online