Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 16.10.2014.
14:16 >> 14:44h
Beta, Vestionline A

Putin Nikoliću: Mi ne trgujemo prijateljstvima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da Srbija u Rusiji vidi svog velikog saveznika i partnera. Na početku sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putnom on je rekao da su današnji razgovori prilika da se poboljša ekonomska i privredna saradnja dve zemlje.

Putin napomenuo da nije sve do prijateljstva, ima nešto i do međunarodnog prava
 

"Moderno je da se prijatljstvo meri trgovinskom razmenom, mi drugačije gledamo na prijateljstvo. Srbija danas nema neprijatelje, ali imamo manjih i većih prijatelja i Rusku Federciju smatramo velikim prijateljem", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da očekuje pomoć Rusije u oblasti poljoprivrede i eneregetike, a posebno u oblasti petrohemije, kao i povećanje robne razmene.

Srpski predsednik se zahavalio Putinu zbog principijalnog stava o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"To čuvate, iako biste mogli drugačije. Srbija u Rusiji vidi velikog saradnika i partnera. Srbija neće ugroziti moral lošim ponašanjem prema Rusiji. Ali, nemamo izbora, mi ne možemo drugačije. Naša privredna saradnja prati prijateljstvo, povećali smo obim saradnje. Izvoz Srbije je manji od ruskog, ali to je zbog energenata. Mi ćemo danas rešavati i te probleme koje smo stvorili mi. Kako da otklonimo dugovanja, posebno u petroghemijskom kompleksu", rekao je Nikolić Putinu.

Odgovor Putina: Ne trgujemo prijateljstvom

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da se podrška suverenitetu i integritetu Srbiji ne zasniva samo na prijateljstvu, već i na međunarodnom pravu.

On je napomenuo da Rusija ne trguje svojim prijateljstvima i da se principijelna podrška Srbiji o pitanju Kosova ne može menjati. "Nameravamo da podržavamo Srbiju. Rusija ne trguje svojim prijateljstvima", rekao je Putin.

Putin je kazao da takođe očekuje da će trgovinske veze dve zemlje napredovati i biti sve bolje. "Uveren sam da nas čeka zajednička uspešna budućnost", istakao je Putin.

Posle sastanka u Palati Srbija koji će biti završen poptisivanjem brojnih međudržavnih sporazuma, Putin će biti počasni gost na vojnoj paradi "Korak pobednika".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 14:28
+ MILOSTIVI BOG TVORAC NEBA I ZEMLJE JE POSLAO APOSTOLA PUTINA MILOSTIVOG CARA SRBIMA +
Četvrtak 16.10.2014. 14:27
Očigledna je nemjerljiva naklonost Rusije prema srpskom narodu i našoj državi...plašiti se neumješnosti naših političara, ucjena i zastrašivanja od strane Amerike!
Petak 17.10.2014. 09:47
Rekao Putin čoveku koji je "prijatelj" celog sveta, i istoka i zapada, i severa i juga. Ko ima jako mnogo prijatelja, nema ni jednog pravog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online