Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 16.10.2014.
14:44 >> 17:26h
Beta A

Putin: Možda uvoz "fijata" iz Srbije

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem da se može razgovarati o omogućavanju izvoza Fijatovih vozila proizvednih u Srbiji, u Rusiju.

A možda će u "fijatu" da ima klimu, pa neće morati da skida sako kao u svom blindiranom automobilu: Vladimir Putin u Beogradu
 

Vučić je na početku sastaka s Putinom zamolio da Rusija prihvati izvoz vozila koja se prozivode u fabrici Fiat Kragujevcu.

"Molio bih vas da prihvatite vozila proizvedena u Kragujevcu i omogućite izvoz tih vozila u Rusku Federaciju", rekao je Vučić na početku razgovora s Putinom.

Putin je rekao da je na stolu jako mnogo tema, uključući i automobile i dodao da bi se moglo pregovarati o kvotama za izvoz Fijatovih automobila proizvedenih u Srbiji.

Ruski predsednik je rekao da se trgoviske veze razvijaju veoman uspešno.

Možda 20.000 kola

Bescarinski izvoz Fijatovih automobila u Rusiju bio bi od koristi za Srbiju, ali bi to zahtevalo nova ulaganja u proširenje kapaciteta kragujevačke fabrike Fijat automobili Srbija (FAS), izjavio je danas ekonomista Mahmud Bušatlija. On je rekao da je kapacitet FAS 100.000 do 120.000 automobila godišnje, a od Rusije bi se mogao očekivati bescarinski uvoz oko 20.000 automobila.

Povodom poljoprivrede, Putin je rekao da je za Srbiju pogodan momenat da zauzme dobro mesto na ruskom tržistu.

Ruski investitori su uložili u Srbiju dve milijarde dolara i nameravaju da investiraju još milijardu, rekao je Putin i podsetio da je NIS jedan od najvećih poreskih obveznika u Srbiji. On je rekao da se saradnja Srbije i Rusije može proširi i na visoku tehnologiju.

Putin je rekao da Rusija ne može sama da razvija projekat gasovoda Južni tok. Južni tok ne može biti realizovan jednostrano, već samo ako u tome učestvuju dve strane.

"Ne možemo sami da gradimo projekat vredan više milijardi dolara, ako naši partneri razmišljaju da li je taj projekt potreban", rekao je predsednik Rusije na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

On je dodao da su problemi izgradnje Južnog toka povećani zbog političkih problema i da u ovom trenutku politička pitanja štete ekonomskim.
 

Vučić, koji je razgovor počeo na ruskom, istakao je da je dobra vest i za Srbiju i Rusiju to što je ostvaren rast u robnoj razmeni između dve zemlje od 29,6 odsto i da je u prvih osam meseci vrednost te razmene iznosila 2,2 milijarde dolara.

Premijer Srbije je istakao i da je Srbija danas jedina evropska zemlja koja može da izvozi svinjisko meso u rusiju i da je taj rast izvoza "neverovatan".

On je predsedniku Putinu preneo da Srbija nikada neće zaboraviti učesće sovjetskih trupa i ljudskih života koji su pali da bi Srbija danas bila slobodna.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 14:46
+ISKLJUCIVO SAMO SRBSKI PROIZVODI IDU ZA MAJKU RUSSIJU+
Četvrtak 16.10.2014. 15:19
"Vučić odobrovoljio Putina šalama, a onda prešao na teže teme" Ал га је одобровољио. Види се да је човеку мука од љигавштине
Četvrtak 16.10.2014. 17:44
Naravno Putin prihvatio italijanske šklopocije da se izvoze ne bi li mi pocrkali od gladi. A mi kako vraćamo !? Koliko sam shavtio subjektivno iz Putinove izjave, domaće izjelice nisu prihvatili izgradnju Južnog toka po nalogu svojih gazda sa zapada :(vidimo ishod razgovora-ultimatuma sa Bajdenom ) Ma nosite se više izdajnička bagro .Gowna su još jednom pokazala kakvi su. Stidite se.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online