Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 18.10.2014.
13:20
sportske.net A

Krasnići - albanski glas razuma

U čitavom ludilu oko utakmice između Srbije i Albanije koja je prekinuta i verovatno oba saveza čeka drakonska kazna UEFA, do nas su iz Albanije stizale uglavnom izjave koje optužuju isključivo srpsku stranu za prekid, ne prihvatajući ni delić odgovornosti! Ipak, ima i drugih glasova od našeg suseda, koje vredi preneti.Jakup Krasnići, jedan od najcenjenijih istoričara u Albaniji, je dao intervju povodom događaja u Beogradu, a koji se odnosi na incident sa zastavom koja je bila na dronu.

Smiruje situaciju: Jakup Krasnići


 

Jakup Krasnići, jedan od najcenjenijih istoričara u Albaniji, je dao intervju povodom događaja u Beogradu, a koji se odnosi na incident sa zastavom koja je bila na dronu.


"Zastava koja je uletela na teren nije zastava Albanije niti "Velike Albanije". To je jednostavno akt i autorsko delo nekih fudbalskih huligana sa njihovim željama i fantazijama, ništa više i ništa manje", priča Krasnići.

"Ne može da se porekne da to čak nije ni mapa gde bi etnički Albanci bili u većini, u mnogim od tih predela Albanci danas i ne žive", rekao je Krasnići.

Poznati voditelj koji ima svoj šou na albanskoj televiziji, Arijan Cani, kritikovao je potez fudbalera albanskog tima prilikom incidenta sa dronom.

"Da nisu brže-bolje požurili da "brane zastavu" i jurišaju kao Adem Jašari, zastava bi bila mirno uklonjena i utakmica bi mogla da bude nastavljena. Igrač Srbije nije pokazao nikakvu nameru da nešto uradi sa tom zastavom osim da je brzo skloni kako bi nastavili sa igrom", smatra Cani.

Kao što vidimo, i sa albanske strane ima onih koji misle drugačije. Videli smo i mišljenje unuke bivšeg premijera, tako da možda ipak postoji svetlo na kraju tunela...

POVEZANE VESTI

Subota 18.10.2014. 13:32
To svetlo treba izmjestit iz Evrope jer mu nije ovde mjesto.
Subota 18.10.2014. 13:59
Prica Jakupa Krasnicija je prica za malu djecu. Zastava velike albanije koja se pojavila na terenu je idejni projekat " prizrenske lige " iz 1878 god. Njihov zahtjev na berlinskom kongresu Bizmark je odbacio kao obicu smijuriju , medjutim , njihov istorijski projekat se polako ostvaruje , zapadna makedonija je u Tom sastavu KOSMET je otet, imamo rovito stanje u crnogorskim opstinama i na jugu Srbije. NIKAKO SE OVO NE SMIJE SHVATITI OLAKO I SIPTARIMA SE NIKAD I NISTA NE SMIJE VJEROVATI !!!
Subota 18.10.2014. 14:03
".....u jednoj vreći sa zmijama ne isplati se gurnuti ruku, da biste uhvatili jednu jedinu jegulju,koja se nalazi među tim zmijama...." Matija Mazarek katolički biskup u skoplju, o albancima http://youtu.be/20CXO_dUCys
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online