Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 20.10.2014.
08:50
D. N. Petrović - Vesti A

Suljo, odrekni se Adema Zilkića!

Ako želi jedinstvo Bošnjaka u Sandžaku i saradnju sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom, uslov svih uslova Sulejmanu Ugljaninu, lideru SDA, jeste da se javno odrekne od paraverske tvorevine - Rijaseta IZ Srbije, u čijem je stvaranju svojevremeno učestvovao.

Muftija sandžački Muamer Zukorlić

Ovo je preksinoć u Novom Pazaru, prvi put gostujući na "suparničkoj" Regionalnoj televiziji rekao muftija sandžački Muamer Zukorlić.

Naglasio je da je prilikom nedavnog susreta sa Ugljaninom osetio određenu dozu kajanja i želju za odustajanje od tog koncepta.


- Šta su razlozi tog kajanja ili odustajanja neću da ulazim, ali očito je da se Ugljaninova politička grupacija suočila sa celokupnim besmislom i negativnim posledicama, čak i političkim. Sada možemo praviti jedinstvo tako što ćemo eliminisati i vratiti se na jedinstvenu Islamsku zajednicu - istakao je Zukorlić i poručio da od Ugljanina očekuje da se bar deklarativno odrekne Zilkića.


- Ugljanin je rekao da to ne može tako brzo. Rekao sam mu: "Okej, ako ne možete brzo, kada budete mogli javite se, to je bio naš odgovor Ugljaninu na sve priče o jedinstvu Islamske zajednice i saradnji" - objasnio je Zukorlić.


Zukorlić je odbacio tvrdnju Ugljanina da je "Islamska zajednica jedinstvena, a da su se hodže posvađale zbog blagajne".


- Nisu se hodže posvađale zbog blagajne, već zato što je jedna politika htela da ima svoju islamsku zajednicu. Zato bih preporučio Ugljaninu da se, ako želi jedinstvo i normalizaciju odnosa, pripazi takvih izjava - ponovio je Zukorlić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 11:08
Teško da ima bilo šta gore nego biti POTURICA. Uvek sam se pitao kako je takvima kao što su oni i kako ako su iole normalani ljudi mogu da žive sa takvim nasleđem, a pogotovu ako još uvek nose pradedovo srpsko prezime. Treba izdražati, pa gledati svakog dana sebe u ogledalu i videti poturicu, otpadnika i izdajnika svoje vere i svojih predaka, koji je već dugo vremena i najcrnji krvnik narodu od koga potiče. Poturice mrze Srbe zato što smo večni svedoci njihove izdaje i otpadništa i što ih mi stalno na to podsećamo. Preziremo ih mi, jer su zaista dostojni svakakog prezira, ali ih preziru čak i poludivlji Arapi, jer nikad neće biti pravi muslimani izdajnike vere ne voli niko pa ni Arapi
Ponedeljak 20.10.2014. 11:15
SRBI MUSLIMANI O SRPSTVU - POTOMSTVU Omer Skopljaković : Ž E LJ A Dušmane mrzi , a Srpstvo ljubi , Tako mi sine ti bio živ , Pane li babo u borbi ljutoj , Osvet ' ga sine , sokole siv ... -------------------- Avdo Karabegović : OH , TA LJUBIM TE ... Tako mi pravde Višnjega Boga Tako mi srpskog Imena moga ... Protivu islama , To ništa nije , Sin Otadžbinu , Ljubiti smije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online