Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 20.10.2014.
18:00
D. Dekić - Vesti A

"Šešelj umire a oni bezobrazni"

Lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, otkrivene su metastaze na jetri, na dva mesta i sledeće nedelje biće poznato da li će i kada biti operisan, rekao je zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović, optuživši Tribunal da ubija Šešelja, a Vladu Srbije za saučesništvo u ubistvu.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao da će se znati da li će i kada lider radikala biti operisan kada bude urađen pet skener.

Uzalud tražio pomoć lekara: Vojislav Šešelj
 


- Vojislav Šešelj je nekoliko meseci tražio pregled jer je konstantno imao temperaturu između 37 i 38, a lekari su mu odgovarali da je takva temperatura u Holandiji normalna - naveo je Šarović, dodajući da je još pre dva meseca zatvorski lekar nešto pronašao i upisao kao dijagnozu.

On je pokazao izveštaj na kojem je umesto dijagnoze beli papir, objasnivši da je taj izveštaj dostavljen Šešelju nakon više zahteva.
- Niko nema prava da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja - rekao je Šarović optužujući Haški tribunal za neadekvatnu i neblagovremenu zdravstvenu negu prema lideru radikala.
 

Podsetio da su Šešeljevi problemi sa debelim crevom počeli su od oktobra 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana "natezanja sa zatvorskim lekarima" u oktobru prošle godine bio operisan i odstranjeno mu je 30 santimetara tog organa.

Traže pomoć UN i prijatelja

- Srpska radikalna stranka će se zbog ponašanja prema Šešelju tokom narednih dana obratiti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koji je nadležan za kontrolu rada Haškog tribunala, ambasadama prijateljskih zemalja i međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava - najavio je Nemanja Šarović.

- Nema sumnje da Haški tribunal ubija Vojislava Šešelja jer nema dokaza da ga osudi. Prošli su svi razumni rokovi za donošenje presude i SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Šešelja - rekao je Šarović.


Istakao da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite ljudska prava lidera radikala "saučesnici u ubistvu".
- I Vlada Srbije koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu šta su uradili - naveo je Šarović.


Glavni haški tužitelj Serž Bramerc je pre nekoliko dana rekao da nije zadovoljan suđenjem Šešelju i ne zna kada će kraj tog procesa. On je naveo da Šešelj koristi svaku priliku da oteža desetogodišnje suđenje, ali njegovo ponašanje nije dovoljan izgovor koji bi objasnio zbog čega suđenje i dalje traje.


Da Bramerc ima obraz tražio bi, prema rečima advokata Tome File, Šešeljevo puštanje na slobodu bez uslova kao u slučaju Ramuša Haradinaja. Bramerc je, podseća Fila, postavio 1.000 uslova za lidera SRS, pa se sa tim obrazom koji nema, sad iščuđava.


- Šešelj umire, a oni nisu u stanju da okončaju proces, već pokazuju bezobrazluk predlogom za puštanje koji niko ne bi prihvatio - kaže Fila za "Vesti" i kritikuje državi vrh što "običnom službeniku" Bramercu daje na značaju viđajući se sa njim prilikom poseta Beogradu.
 

Pregledan tek kad mu je pozlilo

Kada je Šešelju pre sedam meseci operisano debelo crevo, njegova supruga Jadranka Šešelj ukazivala je tada da se pre te operacije kao i početkom 2013. pre operacije srca, godinu i po dana ranije žalio na ozbiljne smetnje, ali su mu pregledi odlagani sve dok mu nije pozlilo.


Da je zbog srčane slabosti Šešelja moguć i fatalan ishod još u januaru 2012. ukazivao je tim srpskih lekara koji ga je pregledao u Hagu, ali ništa nije preduzeto, pa je lideru SRS je pozlilo tokom nastavka suđenja u martu kada je hospitalizovan zbog srčanih smetnji. U bolnicu je hitno prebačen 6. januara 2013. zbog tahikardije, aritmije i naglog pada pritiska i 12. januara mu je ugrađen pejsmejker.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 23:52
Хашки суд са својим САД газдама убили су Милошевића на правди Бога тако данас убијају и Шешеља! Ни једном ни другом нису нашли доказе ни по једној тачки оптужнице! Оба су им паметно и до у танчине доказивали своју исправност и у лице су се смијали хашким инквизиторима, слугама господара из највеће таме.... Оба су тим вајним судијама рекли у лице колико су глупи и колико не знају ни о праву ни правди !!! Зато су их инквизитори и убијали на одложено....да не би било баш очигледно! Али план им је толико провидан и јадан! А још јаднији су српски политичати издајници који су бацили образ под ноге и прихватили поданички однос....ПРОКЛЕТНИЦИ !!!
Ponedeljak 20.10.2014. 18:44
Ovo se dešava samo iz razloga što je Srbin. Bio loš ili dobar za njih to nema veze . Ako je Srbin za njih je zločinac. Tako gledaju i na ove što su na vlasti u Srbiji ali im trebaju da odrade poslove....................
Ponedeljak 20.10.2014. 20:39
Ova vlast, koja sebe naziva demokratskom i proevropskom je tražila od suda da Voju ne puštaju živog !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online