Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 20.10.2014.
13:35
Srna A

"Ne igrajte se Šešeljevim životom"

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić upozorio je vlasti u Srbiji da se ne igraju životom Vojislava Šešelja, lidera SRS-a, sklapanjem novih pogodbi sa Haškim tribunalom, nego da učine sve da on bude pušten na slobodu i da se leči u normalnim uslovima.

Ne igrajte se sa Šešeljevim životom sklapanjem nekakvih novih pogodbi sa Tribunalom o kućnom pritvoru. Treba mu više od toga: Mirčić
 

- SRS upozorava vlast da se ne igraju sa Šešeljevim životom sklapanjem nekakvih novih pogodbi sa Tribunalom o kućnom pritvoru, nego da učine sve da on momentalno bude pušten na slobodu i da u normalnim, ljudskim uslovima, leči i izleči opaku bolest. Tumor je najozbiljnije ugrozio njegovo zdravlje, rekao je Mirčić i dodao da Šešelj opaku bolest ne može lečiti u neljudskim uslovim pritvora Haškog tribunala ili u uslovima kućnog pritvora.

- Bilo kakve terapije neće imati efekta ukoliko se primenjuju u neljudskim uslovima pritvorske jedinice Tribunala ili u uslovima kućnog pritvora. Šešeljev život je ozbiljno ugrožen i on mora imati odgovarajući medicinski tretman. Šanse za poboljšanje Šešeljevog zdravlja postoje, ali ne u haškoj pritvorskoj jedinici ili kućnom pritvoru", rekao je Mirčić i naglasio da su srpski radikali već sad spremni da izraze građansku neposlušnost, ukoliko se vlasti ogluše o njihove zahteve da Šešelj bude pušten na slobodu.

"Spremni smo već sad da izrazimo građansku neposlušnost bojkotom aktuelne vlasti, kao i svih njenih institucija, posebno pravosudnih, što će zavisti od budućih dešavanja. Radikali zato još jednom skreću pažnju vlastima i podsećaju da je ogorčenje građana Srbije stanjem u društvu već odavno prisutno, te da bi poigravanje sa životom Šešelja samo dolilo ulje na vatru i moglo dovesti do eskalacije ukupne situacije u zemlji", upozorio je Mirčić.

Prema njegovim rečima, Šešelj bi u najskorije vreme trebalo da bude podvrgnut skeniranju organizma, da bi se utvrdilo koliko je tumor uzeo maha, i preduzele odgovarajuće medicinske mere.

Ljajić: Ako nam dozvole, poslaćemo u Hag srpske lekare

- Šešelj je pre nekoliko dana saopštio rukovodstvu SRS-a da su mu lekari u Hagu otkrili metastaze na dva mesta na jetri. Stoga će Šešelju veoma brzo biti urađen pet-skener, da bi se utvrdilo koliko je tumor uzeo maha i shodno tome preduzele odgovarajuće mere, među kojima je eventualni operativni zahvat, naveo je Mirčić.

Vojislav Šešelj je pre godinu dana operisan zbog problema sa karcinomom koji mu je zahvatio debelo crevo. Haški tribunal ni posle 12 godina držanja Šešelja u pritvoru nije doneo presudu protiv lidera SRS-a, što se smatra jedinstvenim pravosudnim slučajem.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 13:38
KAD BUDE PISALO U ISTORIJSKO-POLITICKIM KNJIGAMA DA JE SOPSTVENA VLADA SVESNO IZRUCILA I NA KRAJU VOLJNO GLEDALA KAKO SOPSTVENI GRADJANIN UMIRE.......DA GA MUCE U NACISTICKOM SUDU...........BUDUCE GENERACIJE COVECANSTVA UOPSTE CE DA SE PITAJU..........KAKVE SU TO ZIVOTINJE I NELJUDI KOJI SU TAKO NESTO DOPUSTILI?
Ponedeljak 20.10.2014. 13:40
LJAJIC CE MU POMOCI, AJDE BRE NEMOJ DA SMO NAIVI.
Ponedeljak 20.10.2014. 14:21
Хало, ДРЖАВО СРБИЈО, људски живот је у питању!!!! Живот СРБИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online