Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 21.10.2014.
08:16
J. L. Petković - Vesti A

Rakić: Ravno pokušaju ubistva

Tenzije na Kosovu se ne smiruju ni skoro nedelju dana od incidenta koji je prouzrokuvao prekid utakmice Srbija - Albanija. Na kuću Draga Kunića u Klini bačene su kamenice.

Po leđima Srma: Divljanje u Prištini posle utakmice u Beogradu
 

On i njegova supruga koji sa četrdesetak srpskih porodica žive u Klini pretrpeli su stres. Kunić je i prošle godine napadnut, a počinioci nisu pronađeni.

U korist naše štete

Poslanik u Skupštini Srbije koji živi na Kosovu i Metohiji Vladeta Kostić osudio je sve incidente na KiM, ali i one prema Albancima i Gorancima u Novom Sadu, Somboru, Pančevu, Bečeju, Subotici i drugim mestima.
- Sve to šteti interesima Srbije i srpskog naroda, posebno nama koji živimo na Kosmetu - rekao je Kostić.

Nepoznati napadači pokušali su da porodici Nojić iz Gnjilana zapale automobil parkiran u dvorištu. Na kolima je pričinjena manja materijalna šteta, ali su Nojići, Srđan i njegova majka Bosiljka doživeli veliki stres, pogotovu što im je pre oko mesec dana polomljeno vetrobransko staklo na autu, a počinioci još nisu pronađeni.


U Mitrovici su četiri ili pet osoba bacile tri Molotovljeva koktela ispred zgrade gde je smeštena civilna zaštita. Incident se dogodio naočigled patrole kosovske policije koja nije uspela da uhvati vinovnike napada. Kasnije su trojica mladića kamenicama gađala zgradu, a potom trkom pobegla.


Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić smatra da Albanci otvoreno provociraju nove sukobe sa Srbima. Namera Albanaca je, ističe on, bila da zapale zgradu.


- To je ravno pokušaju ubistva ljudi koji su bili u zgradi. U tom objektu je služba Civilne zaštite, legalna institucija koja se bavi pomaganjem građana severne Kosovske Mitrovice i čitavog severnog dela Kosova - naveo je Rakić, ističući je taj napad usmeren ka svim Srbima u Pokrajini.


Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić ponovo je apelovao na sve nadležne institucije da preduzmu sve korake da spreče trenutno stanje.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.10.2014. 09:06
Sinoc se na dnevniku kvislinzi ponose kako su uhapsili sve osumnjicene za napade na siptarske lokale, ali se napadi na srpske kuce i opstinu u Sevenoj Mitrovici niti ne pominju.
Utorak 21.10.2014. 08:19
ARBANASI KOPATE SOPSTVENI GROB....OD VASEG BOLESNOG PLEMENA IMA NEMESTAJ DA SE PRAVI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online