Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 21.10.2014.
19:57
blic.rs A

Ambasador Japana pola sata čekao državnog sekretara

Punih pola sata je ambasador Japana Masafumi Kuroki, čija je zemlja Srbiji donirala pet miliona evra za obnovu posledica majskih poplava, čekao u Valjevu na dolazak državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Atile Juhasa.

Masafumi Kuroki: Japan, za razliku od drugih, poklanja pare
 

Ambasador Japana se po protokolu tačno u sekund na vreme pojavio u Valjevu, gde je zajedno s direktorom Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Markom Blagojevićem govorio o japanskoj donaciji Srbiji. Državni sekretar se na keju Kolubare, gde je ambasador ozvaničio japansku donaciju za sanaciju rečnih korita u šest gradova, pojavio usred Kurokijeve konferencije za novinare.

Predstavnika države, koji je takođe pozvan, međutim, nije bilo ali je domaćin skupa, valjevski gradonačelnik Stanko Terzić (SPS), insistirao da ambasador Japana, Blagojević i novinari čekaju Juhasa. Posle 30 minuta šetanja u poplavi razrušenim kejom Kolubare, konferencija za novinare je ipak počela, kada se konačno pojavio i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede.


Drugi gaf valjevski gradonačelnik je napravio dok je izjave novinarima davao Marko Blagojević. Terzić je, valjda revoltiran time što su se mediji usredsredili na Blagojevića iako je Juhas čekao "na red" za svoju izjavu, u jednom trenutku direktora Kancelarije za obnovu poplavljenih područja prekinuo rečima da "Juhas čeka".

Tome su se usprotivili novinari, a neki od njih su odmah posle razgovora sa Blagojevićem napustili konferenciju na otvorenom i bojkotovali državnog sekretara koji je kasnio pola sata.


Tri od pet miliona evra, koliko je Vlada Japana obezbedila kao pomoć Srbiji u obnovi od posledica poplava, biće iskorišćeno za sanaciju rečnih priobalja, nasipa i korita u šest gradova Srbije. Ti poslovi, kako je najavio ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki, radiće se u Valjevu, Krupnju, Loznici, Osečini, Čačku i Gornjem Milanovcu.


"Ovo je početak pomoći naše vlade za obnovu nasipa, priobalja i korita. Radovi će početi ubrzo, kako bi se što pre zaštitili građani u ovih šest gradova, kao i šira područja tih mesta. Uradili smo što smo mogli, sada je na narodu Srbije da što brže sprovede projekat sanacije", rekao je japanski ambasador.


U Valjevu će za kompletnu sanaciju i vraćanju u prvobitno stanje korita Kolubare biti iskorišćeno 110 miliona dinara, a radovi će se izvoditi u dužini od 840 metara keja reke.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Srbi za Srbe - u Paraćinu
Utorak 21.10.2014. 20:31
гинули су најбољи - да би владали најгори... Што би бајчетинац рекао - "шта је било, било је, идемо даље " ???
Utorak 21.10.2014. 22:54
Veliku zahvalnost dugujemo Japanskom Narodu zadnjih dvadeset godina najviše donacija smo dobili od toga naroda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online