Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 22.10.2014.
12:53
Beta A

“Srbija je suočena sa iskušenjima kao i Stefan Nemanja“

Vladavina velikog župana Stefana Nemanje primer je mudre politike kakva je i danas potrebna Srbiji, izjavio je sredu u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Vladavina Stefana Nemanje je primer mudre politike: Tomislav Nikolić
 

"Iskušenja koja je imao u nastojanju da obezbedi samostalnost Srbije, njegova hrabrost i odlučnost u spoljnoj politici, primer su da velika dela i bogata zaostavština nisu mogući bez velike lične žrtve, odlučnosti, nepokolobljivosti i posvećenosti", rekao je Nikolić otvarajući Međunarodni naučni skup "Vladar, monarh i svetitelj: Stefan Nemanja - prepodobni Simeon Mirotočivi i srpska istorija i kultura".

Predsednik Srbije je ukazao da je Stefan Nemanja jedna od najvažnijih ličnosti u celokupnoj srpskoj istoriji i da je svojom mudrom "spoljašnjom i unutrašnjom politikom, korišćenjem pravih prilika za prijateljstvo s velikim silama uspeo da se ovenča titulom velikog župana".

"Stvorio je uslove za utvrđivanje srpske državnosti i proširenje srpskih granica... Njegovom zaslugom Kosovo, Zeta, Travunija, Zahumlje postadoše delovi srpske države. Umeo je vešto da balansira između zaračenih, izvlačeći prema prilikama korist za sebe, gradeći tako temelje svoje buduće moćne države", rekao je Nikolić.

On je ocenio da je Srbija "devet vekova kasnije suočena sa sličnim iskušenjima sa kojima je bio suočen i Stefan Nemanja".

"Učinićemo sve da Srbe niko više ne može nekažnjen da progna"

Nikolić je okupljenima u Rektoratu Univerziteta u Beogradu poručio da će oni koji vode Srbiju učiniti "sve da Srbi više nikada ne budu narod koji svako može nekažnjeno da progoni ili progna".

"I kada nas prisiljavaju da se odreknemo dela svoga bića oklevetani, umorni od stalne borbe, rastrgnuti iznutra i spolja, ismejani i proglašeni istovremeno i izdajnicima i nacionalistima stojimo uspravno jer sada je istina na našoj strani i pomaže nam da ne pokleknemo", rekao je Nikolić.

On je rekao da ničiji interesi nisu dovoljni da pobede srpski narod.

"Možda se nekima čini da smo poraženi i poniženi, ali naša je borba pravedna, a njihovi, najčešće bedni i ekonomski interesi nisu dovoljni da pobede srpski narod", rekao je Nikolić.

Sreda 22.10.2014. 13:46
Kako to moze biti kad ste izdali Kosovo?????
Sreda 22.10.2014. 12:58
"Njegovom zaslugom Kosovo, Zeta, Travunija, Zahumlje postadoše delovi srpske države. " !!!! - i budala ne "primećuje" nikakvu razliku između Stefana i njih ?
Sreda 22.10.2014. 13:10
Tomo odlazi ti i tvoja vlada ste izdali srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online