Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 23.10.2014.
03:34
Z. Marjanović, J. Arsenović A

Državni sekretar ponizio diplomatu

Državni sekretar u Ministarstvu za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Atila Juhas kasnio je pola sata na zakazani susret s japanskim ambasadorom Masafumijem Kurokijem.

Čekao pola sata: Masafumi Kuroki
 

Da stvar bude još gora, do kašnjenja je došlo kada je japanski diplomata u utorak doputovao u Valjevo kako bi uručio pomoć svoje vlade u iznosu od pet miliona evra za obnovu poplavljenih područja u Valjevu, Loznici, Krupnju, Čačku, Osečini i Gornjem Milanovcu.


U okviru posete ambasadora, pored Marka Blagojevića, direktora Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, državu Srbiju je predstavljao dotični Atila Juhas, ali je na njegov dolazak u Valjevo i zajedničku konferenciju za novinare ambasador čekao čak pola sata, što je ambasador iskoristio za šetnju razrušenim kejom Kolubare.


Iako je bilo predloga da se otpočne sa ceremonijalom bez prisustva Atile Juhasa, gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je insistirao na čekanju. To je i učinjeno, ali su novinari bojkotovali izjave državnog sekretara u trenutku kada im se obratio.


Duhoviti Valjevci su odmah nakon ovog skandala na njima svojstven način "okrivili" ambasadora Karokija koji je u Valjevo stigao tačno u sekund, što se ne uklapa u srpske naravi i navike.


Penzionisani diplomata Simeon Pobulić kaže da se radi o nevaspitanju državnog funkcionera.


- Ne možete čoveka pustiti da vas čeka. Pogotovu treba imati više obzira prema predstavnicima prijateljske zemlje kao što je Japan koja se više puta dokazala u pomaganju našoj državi - dodaje Pobulić.


On je uveren da će japanski ambasador naći neku finu frazu da prigovori, da će se naši učtivo izviniti i da će na tome ostati, ali da to neće umanjiti činjenicu da u državnoj administraciji postoji mnogo ljudi koji ne znaju da se ponašaju u skladu s protokolom koji nalaže državna služba.

Četvrtak 23.10.2014. 08:00
Nemogu a da ne konstatujem koji je bre taj atila da to nije neki došljak u srbiji koji je namerno zakasnio da bi japanskom Ambasadoru pokazao i prestavio kakvi smo mi srbi neodgovornio i nekulturni i opet da pitam dali je to čuo veliki vođa takođe došljak u srbiji Vučić jer srbijom upravljaju i vode je došljaci a srbi domoroci su njihovi poltroni i poslušnici ,u svim normalnim zemljama ovaj Atila nikad više nebi bio državni sekretar ,pa nazdravlje srbijo neka te i dalje vode ovakvi
Četvrtak 23.10.2014. 08:38
Naravno, kad nije školovan za to što radi. Nedavno na jednoj seoskoj slavi hteo da se bratimi sa povratnikom iz Australije, pa se oboje načisto isekli, dok domaćica samo što nije pala u nesvest.
Četvrtak 23.10.2014. 09:21
ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ У НИЗУ ДА ЈЕ ОВА ВЛАСТ НЕСПОСОБНА И ДА СУ НА ТРОНУ СРБИЈЕ ДИЛЕТАНТИ. ЈАПАН ТРЕБА ДА ПОШАЉЕ ДЕМАРШ ПИЦОУСТОМ. ЗАПОСЛЕНИ НА ВМА ПРЕ ОДРЕЂЕНОГ ВРЕМЕНА СУ У АМФИТЕАТРУ ЧЕКАЛИ НЕКОГ ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА 60 МИНУТА ДА БИ ИМ ИСПРИЧАО НЕКЕ ГЛУПОСТИ ДОК СУ ИХ ПАЦИЈЕНТИ ЧЕКАЛИ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online