Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.10.2014.
10:59 >> 13:18h
blic.rs, Beta, Srna A

Sneg napravio kuršlus: Bez struje 46.000 potrošača

Sneg koji je padao tokom čitave noći izazvao je probleme u snabdevanju električnom energijom u većem delu ivanjičke opštine. Slično je i u Novoj Varoši. Oko 46.000 potrošača ostalo je bez struje.

Sneg padao cele noći: Pod pritiskom su se lomile grane drveća, koje su padale i kidale dalekovode (Foto: Ilustracija)
 

Pod pritiskom teškog i mokrog belog pokrivača lomile su se grane drveća, padale i kidale dalekovode pa su bez struje trenutno: Erčege, Bele vode, Kovilje, Bratljevo, Kumanica, Međurečje, Raščići, Lisa, Luke, Osonica , Lučka reka, Budoželja, Radaljevo, Prilike, Darijevića reka, Čepovo, Šarenik, Kušići...

Vozačima se preporučuje poseban oprez za volanom jer na pojedinim deonicama prema Javoru, Goliji i Mučnju, ali i u samom gradu, ima izvaljenog drveća i slomljenih grana po kolovozu.

Bez struje 46.000 potrošača

U Srbiji je 46.000 potrošača ostalo bez struje zbog snega i snažnih udara vetra koji su doveli do problema u snabdevanju električnom energijom na području Prijepolja, Raške, Nove Varoši, Čačka, Guče, Sjenice i Ivanjice. Iz Elektroprivrede Srbije saopšteno je da bi monterske ekipe trebalo da do večeras poprave najveći deo kvarova.

Glavni razlog prekida napajanja je to što je vlažan sneg prekrio drveće koje se potom lomilo i padalo na dalekovode. Zato su monterske ekipe morale da u 9.00 časova isključe dalekovode da bi bili sanirani kvarovi.

U višim predelima Ivanjice sneg je napadao i do 10 centimetara na putu pa je neophodna zimska oprema i maksimalan oprez za volanom. Sve ekipe iz preduzeća Putevi su na terenu od sinoć.

Uklanjaju drveće sa kolovoza i čiste sneg, pa je ovog trenutka sve prohodno, ali je otežano kretanje u pravcu Močioca, Studenice i Sjenice...

U Novoj Varoši 20 cm snega, sela bez struje

U Novoj Varoš visina snežnog pokrivača iznosi 20 centimetara, a kompletno seosko područje od noćas je bez struje. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjnju kvara, a mnogi meštani nemaju ni vodu jer ne rade pumpe.

U planinskom delu opštine visina snežnog pokrivača je 30 centimetara.

Sneg je i u limskoj dolini doneo dosta nevolja.

Brojna sela u opštini Prijepolje su bez struje jer je vlažan sneg doprineo kidanju niskonaponske mreže.

Saobraćaj se na magistralnim i regionalnim pravcima odvija uz dodatni oprez zbog klizavog kolovoza i magle, dok su lokalni putevi gotovo neprohodni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online