Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 24.10.2014.
14:28
Beta A

Rusija pravi svoj sajt i radio u Beogradu

Međunarodna informativna agencija "Rusija danas" (MIA Sevodnja) otvara predstavništva u 29 zemalja, među kojima i u Srbiji.

Uskoro u Srbiji predstavništvo Međunarodne informativne agencije "Rusija danas" (MIA Sevodnja)
 

Svako od njih uskoro će imati svoj sajt na jeziku zemlje u kojem se nalazi, a potom će u proleće imati i radio. Portal u Srbiji će izveštavati o događajima u Srbiji, a spoljna politika biće u skladu sa politikom Rusije.

Rukovodilac centra u Beogradu biće Ljubinka Milinčić, dosadašnja dopisnica iz Moskve nedeljnika NIN, a ranije Politike. Kako je planirano, centar će zapošljavati 30 ljudi.

"Kod nas postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni. U Srbiji skoro da nema srpskih medija i biće veoma dobro uslišati i reč Rusije, pogled Rusije na neku situaciju", rekla je Ljubinka Milinčić. Po njenim rečima, "to je posebno važno u ovom momentu, kada se odnosi u svetu menjaju".

Zvanična prezentacija centara u inostranstvu biće održana u Moskvi naredne nedelje.

"Naš osnovni auditorijum su ljudi u svetu, a njih je, uveren sam više od milijarde, koji se tresu od američke propagande, koje su prepune i radio talasi, i agencije, novine, TV", izjavio je generalni direktor "MIA Rusija danas" Dmitrij KIseljov TV Rusija 24. Oni "drsko krše međunarodno pravo, menjaju istinu i činjenice, pokušavaju da bukvalno zombiraju ljude", rekao je Kiseljov. TV Rusija 24 navodi da to nisu samo "dopisničke tačke" već "multimedijski centri".

"Postalo je očigledno da je postalo neproduktivno da se izveštavanjem iz Moskve na raznim jezicima u nameri da se pridobije auditorijum u drugim zemljama. Radeći u Moskvi, novinari ne mogu da znaju koliko je potrebno lokalne okolnosti i lokalne ljude", kazala je glavna urednica MIA "Rusija danas" Margarita Simonjan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u decembru prošle godine ukaz o likvidaciji RIA Novosti i Glasa Rusije, na osnovu kojih je formirana MIA "Rusija danas", uz objašnjenje da je neophodno najbolje iskoristiti državne rashode. U obrazloženju odluke je navedeno da je cilj "povećanje efikasnosti državnih medija". Iz dokumenta sledi da je cilj "Rusije danas" izveštavanje u inostranstvu o državnoj politici i javnom životu Rusije.

Agencija RIA Novosti je u Beogradu imala jednog dopisnika.

Petak 24.10.2014. 15:01
Ova vest me je mnogo obradovala, bravo Vladimire Vladimiroviču!!! :-))))))))))))))))))) Radio je veoma važan deo koncepta, jer omogućava svima koji žele čuti istinu da je i čuju. TV bi bila idealni deo koncepta pa makar u početku bila emitovana samo u velikim urbanim sredinama.
Petak 24.10.2014. 14:45
Bravo da nam malo otvore oči ovdje je totalni mediski mrak od zapadai vlasti.
Petak 24.10.2014. 15:14
браво за радио али и Руска телевизија обавезно,да не слушам и не гледам западне смрадине како нам серу и филозофирају а раде нам о главама
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online