Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 24.10.2014.
21:58
Vestionline A

Živković dokazao: Izgleda da pada Vlada?

U petak u toku dana u Skupštini Srbije došlo je do verbalnog obračuna aktuelnog premijera Aleksandar Vučića i poslanika Nove stranke i bivšeg premijera Zorana Živkovića.

Tvit Zoran Živkovića o vlasništvu Andreja Vučića nad firmom ASOMACUM 

Živković je, osvrćući se na govor premijera u kome je pominjao naplatu poreza od tajkuna, naveo i da je firma Vučićevog brata "već dve godine u blokadi koja iznosi oko 22 miliona dinara". Živković je kazao da je to dugovanje omogućila jedna poreska inspektorka, kao i da se radi o "fantomskoj firmi za pranje novca".

Premijer je burno reagovao na tvrdnje objašnjavajući da je u pitanju pokušaj podmetanja i da je u pitanju slučaj falsifikata dokumenata njegovog brata usput obećavši da će podneti ostavku na mesto premijera ako se tvrdnje o malverzacijama pokažu istinite. Sa druge strane, zatražio je od Živkovića da podnese ostavku na mesto poslanika u slučaju da se tvrdnje ne dokažu.

“Ili ti ili ja“ poručio je premijer.

Da sve ne ostane na verbalnom obračunu u parlamentu, potrudio se Zoran Živković koji je na svom tviter profilu objavio sliku na kojoj se vide podaci Agencije za privredne registre na kojoj se kao vlasnik sporne firme ASOMACUM navodi izvesni Andrej Vučić, uz dodatak slike sa sajta FIBA Europe gde postoji profil kosarkaša Andreja Vučića čiji se datum rođenja poklapa sa podacima u matičnom broju na sajtu APR-a. Andrej Vučić je nekada igrao profesionalno košarku, kao krilni centar, za IMT, Beopetrol, Radnički i Mladost iz Zemuna. Jedno vreme je bio košarkaški "gastarbajter", igrajući na Kipru i u Grčkoj.

Ovde možete i na direktnom linku pogledati podatke firme ASOMACUM gde se kao član i stoprocentni vlasnik pomenute firme navodi Andrej Vučić.

Da li je u pitanju tek puka koincidencija u oba slučaja ili je zaista u pitanju premijerov brat tek treba da bude utvrđeno ali će i bivši i sadašnji premijer u narednih nekoliko dana imati priliku da stanu iza svojih reči i obećanja.

POVEZANE VESTI

Subota 25.10.2014. 04:38
kakvaje trula drzava,I ti koji vladaju njome,ima li kraja ovim lopinama,a narod nema ste jesti nema posla,nema lekarske nege,nema nista samo lopina do lopine najvece lopine,I najvece mucke prave ovi koji vladaju ko vas drzi tu na vlasti ima li vam kraja,
Subota 25.10.2014. 07:52
Ma on je folirant! Ugrizao se za jezik. Znao je dobro da mu brat ima tu fantomsku kriminalnu firmu, ali je smatrao da se nece moci dokazati. Ajd da vidimo sad kako ce da izvrda?
Subota 25.10.2014. 15:28
Vucic nikada nece podneti ostavku,ma sta bio razlog jer je lazov sklon manipulacijama i sveto mu nista nije,djon obraz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online