Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 25.10.2014.
14:25
Beta A

SRS: Sprečimo ubistvo Vojislava Šešelja

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS) protestovali su danas ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu tražeći bezuslovno i momentalno puštanje na slobodu njihovog lidera Vojislava Šešelja iz pritovora tribunala u Hagu u kome se nalazi 12 godina.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović istakao je, pred oko 200 okupljenih članova i simpatizera, da su oni tu danas da upozore da neće sedeti skrštenih ruku dok Haški tribunal ubija Vojislava Šešelja.

Šarović je istakao da se Šeselj 12 godina nalazi u Haškom tribunalu, da je pet godia čekao na početak suđenja, a da je pre tri godina okončan postupak protiv njega.

"Nema naznake da li će i kada biti doneta presuda. Da je Haški tribunal imao dokaza on bi do sada već bio osuđen", istakao je Šarović.

Razbio Hag u paramparčad

Funcionerka SRS Nataša Jovanović istakla je da je Šeselj ispunio svoj zadatak i "razbio Haški tribunal u paramparčad" i zatražila bezuslovno i momentalno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja.

Prema njegovim rečima, Šešelj je ispunio obećanje koje je dao uoči odlaska, a to je da će da uništi Haški tribunal.

"Pozivamo Haški tribunal da bez odlaganja i u najkraćem mogućem roku dozvoli da srpski tim lekata poseti Šešelja u Hagu", rekao je Šarović podsećajući da je Šešeljevo zdravstveno stanje jako ozbiljno.

Ispred kancelarije Haškog tribunala nalazio se veliki broj policajaca i barikada kojom su oni obezbeđivali tu zgradu.

"Ako ne ispunite naš zahtev mi ćemo onda rušiti blokadu, pa ako hoćete hapsite nas", kazao je Šarović.

Na čelu kolone na današnjem protestu radikali su nosili transparent na kome je pisalo "Zaustavimo ubijanje Vojislava Šešelja".

Od funkcionera SRS-a na protestu su bili Božidar Delić, Zoran Krasić, Vjerica Radeta. Sa razglasa su puštane pesme među kojima "Sprem'te se sprem'te četnici", a okupljeni su uzvikivali "Živeo Šešelj", ali i uvrede na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića. Skup, koji je obezbeđivalo dosta policajaca, prošao je bez incidenata.

POVEZANE VESTI

Subota 25.10.2014. 14:36
Voja je živa Legenda!!! Svaka čast porodici i stranci SRS na postojanosti i hrabrosti!!!
Subota 25.10.2014. 14:46
Srpska Radikalna Stranka jedan dan u nedelji treba da odredi za stalne demostracije narod treba u sve višem broju da izlazi na demostracije.
Subota 25.10.2014. 15:57
Ojj Šešelju, oj Šešlju Srpski spasitelju... http://youtu.be/Uq8cUrrtVcA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online