Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.10.2014.
05:36
J. L. Petković - Vesti A

Stani iz Ciriha oteli imovinu

Stana Petković iz sela Mogile na Kosovu i Metohiji poslednjih 45 godina živi u Cirihu. Sve što je sa suprugom Slobodanom stekla malo, po malo, je ulagala u imanje i nekretnine u rodnom kraju kraj Vitine. Prvi plac, u centru, preko puta crkve su kupili davne 70. i neke, potom gradili veliku kuću, pa u njoj lokale, garažu i još jednu kuću za decu.

Policija i sudovi neće da me zaštite: Stana Petković

Danas, umesto da penzionerske dane provodi u miru i spokoju, po povratku iz Švajcarske, ona koristi samo jedan deo kuće, jer su joj prve komšije, tvrdi ona, uzurpirale tri lokala u prizemlju, kao i druga dva objekta koje su gradili na 13 ari placa. Ne diraju je, ali dodaje ona, neće ni da izađu.

Falsifikovali ugovore

Osim dela kuće i okućnice, Stana je po povratku iz Švajcarske doživela neprijatnost kada su joj rekli da je i njiva od 35 ari, koju je takođe kupila, promenila vlasnika.


- Prodata je falsifikovanim ugovorima. Ta njiva se sastoji od dve parcele. Kada su čuli da se raspitujem za nju, za samo dva meseca, jedna od te dve parcele je pet puta promenila vlasnika, samo da bi se zakomplikovalo i da ne bi moglo da se uđe u trag - tvrdi Stana Petković.

- Pogledam kroz prozor i gledam puno dvorište. Oni koriste lokale, moju kuću, garažu. Nije to jednostavno! Kupio si sve ovo, radeći najgore poslove. Ja po restoranima, fabrikama, muž kao limar, a sada ne možeš ništa. Kako i svi, i mi smo imali želju da se vratimo, da mirno i sigurno provedemo staračke dane, ali evo šta nam se desilo - priča Stana.


Ona svedoči da su sve njene nevolje počele kada joj je preminuo suprug, 2010. godine.


- Do tada, s obzirom da smo bili u Švajcarskoj, mi smo lokale izdavali, oni su nam više od 20 godina redovno plaćali kiriju. Komšija je bio dobar čovek, ali kako mi je umro muž, on se okrenuo hiljadu posto. Uzurpirali su skoro ceo plac, i počeli da pričaju da su od mog muža kupili lokale. Čak su i doneli neki papir, na kome su falsifikovali i moj i potpis mog muža, i to se jasno vidi. Prosto, oni su porušili betonsku ogradu oko kuće, i zauzeli sve što su hteli - priča Stana.

Ni Švajcarska neće da pomogne

Kao državljanka i Srbije i Švajcarske, naša sagovornica, tvrdi da je pomoć potražila i u švajvcarskom konzulatu u Prištini.


- Međutim, tamo su samo slegli ramenima. Rekli su mi, žao nam je, ne možemo da vam pomognemo. Eto, tako sam prepuštana sama sebi, i advokatima, na koje sam do sada potrošila hiljade i hiljade - priča Stana Petković.

Ona dodaje da su u međuvremenu svi svedoci umrli, ali da ima izjavu prvobitnog vlasnika da je plac u vlasništvu Petkovića.


Od policije i suda, kaže Stana Petković, nije imala nikakve koristi:


- U policiji nam kažu, trebalo je ranije da dođete, mi ne možemo ništa. A u sudu isto strašna situacija. Pre četiri godine sam ih tužila, a sud još nije uzeo slučaj u razmatranje. Kaže mi sudija, šta mogu, imamo puno predmeta - čekajte! Bila sam i u Euleksu, ali do njih ne može da se dođe. Dali su mi samo da popunim neke formulare, koje sam im posle poslala preporučenom poštom i niko me više nije pozvao.
 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online