Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 31.10.2014.
22:12
Srna A

“Šešelj: Pobednik nad silom i nepravdom“

Lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi već 12 godina, svrstava se u red moralnih pobednika nad silom i nepravdom, izjavio je profesor svetske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Miodrag Radović.

Sve veći broj ljudi traži pravdu za lidera SRS Vojsilava Šešelja
 

"Ja koji nikada nisam bio uz Šešelja i Srpsku radikalnu stranku danas ne propuštam priliku da ljudima kažem da ne smemo ćutati o ovoj svetskoj nepravdi prema jednom čoveku koji strada pred svetom, narodom i Bogom", rekao je Radović u Novom Sadu na petoj protestnoj večeri "Oslobodite Šešelja".

Potpredsednik novosadskog odbora SRS-a Snežana Mušicki istakla je da je Šešelj čovek koji sme da kaže šta misli, istinu o svemu i svakome, te da stvari nazove pravim imenom. "Srpska istorija je pokazala da se izdaja svakog Brankovića, meri junaštvom jednog Obilića", poručila je Mušicki koja je i profesor srpskog jezika i književnosti.

Potpukovnik Miodrag V. Perać, predsednik istorijske sekcije Miloš S. Milojević u okviru Ruskog društva "Rusija", rekao je da su Srbi čitali "Ideologiju srpskog nacionalizma" ne bi bilo izdaje u srpskom narodu, a u istoriji se zna kako konvertiti i izdajnici prolaze.

Pročitano je i pismo podrške nekoliko društveno-političkih organizacija iz bratske Rusije, koje traže hitno puštanje Šešelja na slobodu i mogućnost liječenja u Moskvi.

Po završetku protestne večeri prisutni su krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent "Oslobodite Šešelja".

Gradski odbor SRS-a Novi Sad sutra će od 18.00 časova u stranačkim prostorijama organizovati šesto protestno veče.

POVEZANE VESTI

Petak 31.10.2014. 22:26
E мој Шеки,сви су ти окренули леђа и издали те кад су ти највише требали.
Petak 31.10.2014. 22:31
E moj profesore sam kazes da nikada nisi bio uz Seselja i radikalnu stranku a sad malko peres savest bojim se sa dosta debelim zakasnjenjem. VJISLAV ŠEŠELJ JE PLANETARNI HEROJ U BORBI ZA ISTINU I PRAVDU. SRPSKI NAROD TO NIJE PREPOZNAO ILI NIJE HTEO ILI NIJE SMEO ZATO CE PLATITI STRAVICNU CENU. DA LI IMA NORMALNOG SRBINA DA SADA NE VIDI KO JE KO U SRBIJI. VELICINA NJEGOVOG HEROJSTVA SE POJACAVA JER JE OTISAO S VOJOM VOLJOM DA BRANI ISTINU I OTADZBINU A VRHUNAC NJEGOVE VELICINE STO JE POTPUNO NEVIN TRUNUO U FASISTICKOM KAZAMATU. MOZE CELA SRBIJA DA GA NE VOLI I NE POSTUJE NJEGOVU BORBU ALI TO SAMO DOKAZUJE DA NISMO DOSTOJNI NASIH PREDAKA. VOJO CARE SAMO RUSKI I KUBANSKI LEKARI...
Petak 31.10.2014. 23:45
ШЕШЕЉА СУ АПСИЛИ ТИТО СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ и НАТО у ХАГ И ники није успо да га СЛОМИ Шешељ је СРПСКИ ХЕРОЈ РАТКО МЛАДИЋ ЈЕ СРПСКИ ХЕРОЈ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ЈЕ НАЈВЕЋИ ИЗДАЈНИК Сведоћење агента ЦИА на Слободана: http://www.novi-svjetski-poredak.com/2012/10/27/stipe-mesic-slobodan-milosevic-franjo-tudman-i-alija-izetbegovic-su-bili-agenti-cia-e/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online