Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 01.11.2014.
10:34 >> 11:12h
Beta A

"Nećemo u EU kao siromašan rođak koga se stide"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće ući u Evropsku uniju kao "siromašan rođak kojeg se svi stide", već kao zemlja koja ima dobar i razvijen poslovni ambijent.

Aleksandar Vučić predstavio plan Srbije pred Komisijom
 

Vučić je na početku 38. sastanka Trilateralne komisije u Beogradu, istakao da je Srbija započela reforme koje će joj omogućiti da krene ka boljoj budućnosti i iskoristi sve propuštene šanse iz prethodnih godina.

"Nećemo da budemo siromašni rođak koji traži milostinju i kojeg se svi stide, stvorićemo dobro okruženje, pravu tržišnu ekonomiju kako bi privukli investitore koji će u našoj zemlji moći da zarade, ali i da ostvare punu pravnu sigurnost", rekao je Vučić.

Ne odričemo se predaka i istorije

"Za nas u Srbiji bolja budućnost je nadomak ruke, čini mi se da to možemo da radimo bolje od drugih", rekao je Vučić i dodao da Srbija neće na putu ka budućnosti da se odrekne svoje tradicije i naciona i ukazao da "srpski preci iz Prvog svetskog rata ostaju deo moralne vertikale za svakog Srbina".

On je istakao da je Srbija počela da se reformiše, da je nepovratno krenula ka EU i naglasio da ima dobre prijateljske odnose sa svim zemljama u svetu, uključujući Rusiju sa kojom ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini.

"Nadam se da će naši gosti videti prenosti ako rade u Srbiji, kao što su to videli naši prijatelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata... Verujte u ono što vidite, ocenjujte nas kao i druge, po istim kriterijumima, bez predrasuda", apelovao je Vučić.

On je ocenio Srbija trenutno ima dobre odnose sa svima u regionu, kakvi nisu bili dugi niz godina i pozvao prisutne regionalne lidere da zajedno krenu da realizuju projekte za koje će konkurisati kod EU.

"Nastaviću da razgovaram sa svima, bez lažnih obecanja i očekujem da ćemo da konkretizujemo zajedničke projekte za bolju budućnost", rekao je premijer.

On je podsetio da će Srbija sledeće godine biti i predsedavajuća OEBS-om i dodao da će na taj način dobiti priliku da pokaže svoju posvećnost miru, stabilnosti i dijalogu kao načinu rešavanja problema.

"Potreba za saradnjom nikada nije bila veća, taj korporativni pristup u rešavanju problema i Srbija želi da bude i biće deo tih rešanja", poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Subota 01.11.2014. 10:41
SMRADU, nisi jos svestan koliko SMRDIS!!!!!!!!!!!!!!!!
Subota 01.11.2014. 10:43
Rata ne mora da bude nikad; daš neprijatelju ono što zahtjeva i biće mir, nije Lazar morao da pogine na Kosovu da je Muratu predao ključe i harače; ali upravo zbog takve Lazine odluke ostala je ona; CARE LAZO ČESTITO KOLJENO.
Subota 01.11.2014. 10:49
Trileterala ili zver 666 ta vlada iz senke koji protiv Srbije vode sve ove ratove i došli su u Beograd da proslave pobjedu sa Tahirovićem narko dilerom koji je Srpskoj privredi uzeo jedno deset milijardi evra .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online