Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 04.11.2014.
15:27
Beta A

"U Donjeck nisam išao kao poslanik SNS"

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da nije otišao u Donjeck kao poslanik SNS već samoinicijativno i da ni zašta na svetu ne bi propustio mogućnost da kao građanin bude posmatrač na izborima održanim u toj oblasti Ukrajine.

Nisam išao kao poslanik SNS i to bi zahtevalo da budem žestoko sankcionisan
 

"Otišao sam samoinicijativno i ne vidim razloga zbog čega bi neko morao da zna kad ja privatno idem negde. Imam oca u Republici Srpskoj i stalno idem tamo i nikome ne polažem račune. Jedino ženi polažem račune da makar zna gde sam", rekao je Đukanović novinarima u Skupštini Srbije.

Naprednjak posmatrač na izborima u Donjecku

On je kazao da je otišao sam, na poziv prijatelja iz tih krajeva, ali i iz Moskve, koji imaju nevladinu organizaciju koja prati izbore u Rusiji i istočnim zemljama.

"Učestvovali su u organizaciji praćenja i ovih izbora i ni zašta na svetu to ne bih propustio. To je privatna varijanta. Oni su naravno pokrili sve troškove, jer mi ne bismo imali novca za to", kazao je Đukanović.

UKR: Posmatrači prekršili zakon
 

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da su posmatrači na nelegalnim izborima u Donjecku i Lugansku prekršili zakon Ukrajine.
 

Ni jedna međunarodna organizacija od ugleda i nijedna demokratska zemlja na svetu ne priznaju pseudo-izbore u ukrajinskim oblastima Lugansk i Donjeck, niti su tamo slali svoje posmatrače, navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom na inetrnet strani Ambasade Ukrajine u Srbiji.

Svojim dolaskom u regione Donjeck i Lugansk, ovi samozvani posmatrači - predstavnici marginalnih političkih snaga - prekršili su zakon Ukrajine, i zato će snositi pravne posledice, navodi se i saopštenju.

Na pitanje da li misli da će u SNS biti kažnjen s obzirom na politiku Vlade i premijera da Srbija podržava celovitost Ukrajine, on je odgovorio da ako bilo ko smatra da je načinio neki prekršaj neka ga kazni i da nema problem sa tim.

"Nisam išao kao poslanik SNS i to bi zahtevalo da budem žestoko sankcionisan. Insistirali smo da se ne pominje da smo poslanici. Tamo je bilo najviše poslanika iz Evropskog parlamenta i ta priča da nije bilo posmatrača je neistina", naveo je on.

Kako je istakao, otišao je iz želje da vidi šta je propaganda, a šta je istina i kao novinar da napravi jednu dobru priču koja će izaći u jednom nedeljniku. On je dodao da je napravio i nekoliko intervjua.

"Takva prilika se retko ukazuje i ja bih, po cenu da budem kažnjen, da snosim određene posledice, opet to učinio. Ako smo prekršili neka stranačka pravila neka nas kazne. Niko iz rukovodstva nas nije zvao da pita zašto smo otišli, ali su zvali ljudi da pitaju da li smo dobro", rekao je Đukanović.

On je kazao da je "malo razočaran u kolege novinare" koji su, kako je naveo, hteli od toga da naprave aferu, a nisu pitali za zdravlje i kakvo je tamo stanje.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.11.2014. 21:30
"..Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da nije otišao u Donjeck kao poslanik SNS već samoinicijativno i da ni zašta na svetu ne bi propustio mogućnost da kao građanin bude posmatrač na izborima održanim u toj oblasti Ukrajine..." ДА ЛИ НЕКО ЈОШ ВЈЕРУЈЕ У ОВУ БАЈКОВИТУ ЛАЖ? Ко то још иде као грађанин да буде још и посматрач на изборима било гдје на свјету....?! ПС: Ћутање је злато.......
Utorak 04.11.2014. 16:19
Отишао да обиђе брата Радомира Почучу. Чекај, па и Ђука ће да буде ухапшен кад се буде вратио у Србију, зар не !?
Utorak 04.11.2014. 19:23
Dovoljno čpvek da ga pogleda. Pametnom dosta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online