Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 07.11.2014.
09:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Ovako su radikali slavili: "Živela Srbija, živeo Šešelj“

Nakon jučerašnje potvrde iz Haga da će njihov lider, Vojislav Šešelj biti pušten na privremenu slobodu, Srpska radikalna stranka pozvala je sve svoje članove i simpatizere da se okupe ispred sedišta SRS u Zemunu kako bi formirali "plavu kolonu", odnosno kolonu vozila koja će centralnim gradskim ulicama proslaviti povratak njihovog lidera u zemlju.

Okupljanje je počelo u četvrtak oko 21 čas ispred sedišta radikala, tj. ispred starog Magistrata. Pristalice su pevale, a zabeleženo je i nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja.

Čelnici radikala su na prvom spratu Magistrata, uz viski, nazdravljali skorom povratku njihovog lidera, a slavlju su prisustvovala i trojica Šešeljevih sinova: Aleksandar, Mihajlo i Vladimir.

Na trgu u Zemunu do 23 časa okupilo više stotina članova i simpatizera Srpske radikalne stranke sa razvijenim zastavama Srbije i SRS. Među glavnim povicima bili su: "Pobeda“, "Živela Srbija, živeo Šešelj“.

Međutim, oko 23 časa se odustalo od takozvanog plavog karavana kojim su članovi i simpatizeri ove stranke trebalo da proslave povratak vožnjom kroz centralne gradske ulice.

Mada nije bilo zvaničnog obrazloženja zašto se od toga odustalo, saznajemo da su u pitanju bezbednosni razlozi, da se ne bi izazvali incidenti.

To ipak nije pomutilo slavlje radikalima. Slavljenička atmosfera u sedištu radikala se mogla osetiti na svakom koraku.

Mira "Radikalka“ izjavila je sa suzama u očima da "jedva čeka da vidi Šešelja u Srbiji“.

-Ovo je najradosniji dan u mom životu. Plačem od sreće - kazala je ova žena.

Šešelj neće ući u avion Vlade Srbije

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović pretpostavlja da će zbog svih potrebnih procedura Šešelj iz Haga doputovati u ponedeljak, 10. novembra, ali je ostavio prostora da se to dogodi i danas.

"Čim budemo znali mi ćemo obavestiti javnost. To ne zavisi ni od nas, ni od njega, nego od nekih tehničkih uslova. Ukoliko ne bude danas, najverovatnije će doći u ponedeljak", rekao je Šarović.

On je naglasio da će se Šešelj u Srbiju, nakon 12 godina provedenih u pritvoru, kao slobodan čovek vratiti redovnim letom.

"Vojislav Šešelj sigurno neće ulaziti u avion Vlade Srbije. Vratiće se redovnom linijom, kao što je i otišao", rekao je Šarović i naglasio da nikakvo specijalno obezbeđenje i pratnja neće dočekati Šešelja na aerodromu, jer je "on sada slobodan čovek".

POVEZANE VESTI

Petak 07.11.2014. 09:03
Dobro nam došao Vojvodo.Srbija te žudno čekala.
Petak 07.11.2014. 09:21
на многаја љета Војо...на многаја љета!!!
Petak 07.11.2014. 09:27
Ovi klinci nemaju pojma da su u užem krugu da uskoro mogu da žive u glavnom gradu Vojvodine. Doduše, tu su u konkurenciji još i N. Beograd, Zrenjanin, N. Sad, Subotica, S. Karlovci, ... Mislim da bi Karlovci bili svima u redu, ali je ipak maleno mesto za toliku administraciju, pa predlažem pomalo skrajnuti Sombor ili da ostane N. Sad ako obeća da se više neće ponašati kao Stari Beograd ... Može i Pančevo na kojeg je Srbija već položila svoje prljave šape, tek da im stavimo na znanje ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online