Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.11.2014.
06:15
J. Arsenović - Vesti A

Video-kamera standardna oprema

Generalni direktor hotela Kraun plaza Živorad Vasić tvrdi da hoteli Interkontinental grupe koji su građeni od 2009. godine imaju obavezu da za svaku svoju salu postave video-interfonsku kameru.

Čisti pred zakonom: Živorad Vasić
 

Jedna od tih standardnih kamera italijanskog proizvođača Urmet bila je i ona za koju su ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić tvrdili da je bila sakrivena u hotelskoj banket sali Adriatik s ciljem da se tajno snimaju razgovori premijera Aleksandra Vučića sa pojedinim učesnicima nedavno održanog skupa Trilateralne grupe.


- Naš hotel ima osam takvih kamera koje nemaju ni ton, ni video-zapis i koje su ugrađene prošle godine u toku izgradnje hotela - objasnio je Vasić na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Kraun plaza.


Tvrdnja ministra Gašića da je kontradiverzioni tim VBA pronašao kameru iza kućišta za alarm takođe je demantovana.
- To bi bilo kršenje standarda protivpožarne zaštite a mi vodimo računa o bezbednosti naših gostiju i zaposlenih. Kamere se nalaze na svom standardnom kućištu i na vidnom mestu - objasnio je Vasić i potom pred novinarima izvršio prezentaciju kako se ove kamere lako mogu staviti van funkcije.

Interfonska kamera bez zadnjih namera


Monitori služe osoblju hotela kako bi znali u kom momentu mogu da uđu u salu a da ne remete skup, između ostalog i zbog posluženja.


Prema Vasićevim rečima, ljudi iz bezbedonosnih službi su proverili banket salu, obavestili hotelski menadžment da su isključili kameru i u samom kućištu i nije bilo ni reči o tome da su naišli na dokaz o pokušaju tajnog video i tonskog snimanja.

Miškoviću ponovo oduzet pasoš

Odlukom Apelacionog suda Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću oduzeti su pasoši i zabranjeno im je da bez odobrenja suda napuste teritoriju Srbije. U obrazloženju odluke od pre dva dana navodi se da je Mišković vlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije te da ima veliku finansijsku moć i mogućnost da pobegne. Mišković i ekipa se terete da su putarska preduzeća i državni budžet oštetili za više stotina miliona dinara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 07:13
ДИРЕКТОРЕ НЕМОЈ СЕ ПРАВДАТИ СЛЕПЦИМА КОЈИ НИСУ ДОВОЉНО ШКОЛОВАНИ И НЕЗНАЈУ РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ ШПИУНСКЕ ОПРЕМЕ И КАМЕРА ЗА НАДЗОР. ЗА ПАР ДАНА НЕКО ЋЕ ПУСТИТИ ВЕСТ ДА КАМЕРА КОЈА ПРАТИ КРЕТАЊЕ У ЖУТОЈ ТРАЦИ НА БРАНКОВОМ МОСТУ УСТВАРИ ШПИЈУНИРА ПИЦОУСТОГ ДРАМОСЕРА. ЖИВЕЛА СРБИЈА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online