Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Ponedeljak 10.11.2014.
13:26
Beta, b92.net A

Rama ipak provocirao

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u ponedeljak u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati. Na njegovu izjavu premijer Srbije Aleksandar Vučić oštro je reagovao, ističući da nije očekivao ovu proovkaciju, te da je Kosovo deo Srbije i da nema nikakve veze sa Albanijom.

Dogovor bio da se Kosovo ne pominje: Edi Rama i Aleksandar Vučić
 

"Možemo govoriti o različitim pristupima ali ne mislim da bilo šta treba da nas spreči da kažemo istinu", rekao je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Premijer Srbije izjavio je da nije očekivao pominjanje Kosova i da to nije bilo u planu.

"Žao mi je što je Rama iskoristio ovu priliku da govori o temi o kojoj se nismo dogovorili, ali moja je obaveza da ne dozvolim da Srbiju iko ponižava", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon razgovora sa albanskim premijerom.

On je ocenio da je njegov današnji gost izjavama o KiM provocirao domaćina, kao i da nije bilo dogovora da će Kosovo uopšte biti tema.

Rama je na to rekao da će Vučić biti dobrodošao da dođe u Tiranu, a na pitanje novinara da li će do toga i doći, Vučić je odgovorio:

- Naravno da ću otići u Tiranu, trudiću se da budem gost koji neće provocirati svog domaćina, ali ću svakako doći sa istom porukom, a to je da je Kosovo deo Srbije - rekao je Vučić.

Prenos bez prevoda sa albanskog

Kako je ranije preneo portal b92.net, obraćanja premijera Srbije i Albanije Aleksandra Vučića i Edija Rame uživo su prenošena na RTS-u, ali bez prevoda sa albanskog jezika.

Vučić je govorio prvi i poručio da razgovori u četiri oka nisu bili laki, ali da je ponosan što se okreće nova stranica, "ne iz prošlosti, već iz budućnosti odnosa Srbije i Albanije u zajedničkom putu ka Evropskoj uniji". Međutim, kada je krenulo Ramino obraćanje, prevoda nije bilo.

Albanski premijer u poseti Beogradu

Premijer Albanije je govorio duže od srpskog kolege, više od 10 minuta, ali veći deo javnosti u Srbiji nije razumeo šta govori.

Prevoda nije bilo ni kod novinarskih pitanja, a tek je iz Vučićevih reči postalo jasno da obraćanje nije samo protokolarne prirode i da je Rama govorio i o Kosovu i Metohiji.

Nakon toga su usledile oštrije reči premijera Srbije, koji je, kao i svoj kolega, simultani prevod slušao preko slušalice.

"Neću dozvoliti da nas niko u Beogradu ponižava, Kosovo i Metohija su bili i ostali deo Srbije i nikada nisu imali veze sa Albanijom", rekao je Vučić.

RTS: Prevoda nije bilo zbog tehničkih problema

RTS je objavio da, zbog tehničkih problema u današnjem direktnom prenosu, nije emitovao prevod izjave premijera Albanije Edija Rame na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. RTS se izvinio gledaocima zbog toga i najavio da će naknadno objaviti izjavu albanskog premijera s prevodom na srpski.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.11.2014. 13:25
zasto nije bilo prevoda Vucicu mmu ti ebem ? E sad te stvarno treba satrt ko gnjidu !!!
Ponedeljak 10.11.2014. 13:33
САД СИ НА СВОЈО КОЖИ ОСЕТИО ОНО ШТО ЈЕ ВЕЋИНА НАРОДА СРБИЈЕ ЗНАЛА ЗАШТО ДОЛАЗИ ПРОВОКАТОР. ТРЕБАО СИ ОДМАХ ДА МУ ПОКАЖЕШ ГДЕ ЈЕ АЕРОДРОМ А НЕ ДА МУ ДОЗВОЛИШ ДА СУТРА ДРЖИ ПОЛИТИЧКЕ ГОВОРЕ У ПРЕШЕВУ. ЖИВЕЛА ДРЖАВА СРБИЈА
Ponedeljak 10.11.2014. 13:34
RAMANIJADA i PUSIJADA !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online