Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Sreda 12.11.2014.
15:30
Beta A

Šešelj: Oboriću Nikolića i Vučića

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas u sedištu stranke u Zemunu da želi da što pre obori vlast Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, koje je nazvao izdajnicima.

Vojislav Šešelj: Privremeno će trajati samo dok ne oborimo sa vlasti Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića
 

Šešelj je naveo da ga je Haški tribunal "brutalno izbacio" iz pritvora jer su hteli da ga se "otarase što pre".

"Vojo, Srbine"

Šešelj je najavio da će sutra u 12.00 u sedištu stranke u Zemunu biti organizovana konferencija za novinare, a da će miting SRS organizovati na beogradskom Trgu Republike u subotu u 12.00. Okupljeni su nosili zastave Srbije i SRS, zastave sa Šešeljevim likom i uzvikivali: "Vojo, Srbine", "Pobeda" i pogrdne poruke na račun premijera Vučića.

"Rekli su da me puštaju na privremenu slobodu, a to privremeno će trajati samo dok ne oborimo sa vlasti Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, naše otpadnike i izdajnike koji su se odrekli ideologije srpskog nacionalizma i postali sluge zapadnih sila", rekao je Šešelj obraćajući se pristalicama sa terase sedišta stranke.

Pred nekoliko hiljada okupljenih, Šešelj je rekao da je Haški tribunal "ranjena globalistička zver koja i dalje uništava živote srpskih političkih i vojnih lidera".

"Obećao sam vam da ću rasturiti Tribunal. Borba je trajala nešto duže nego što sam očekivao, ali pobedi se u zube ne gleda", kazao je predsednik SRS.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast u Srbiji ne preduzima ništa kako bi pomogla preostalim Srbima u Haškom tribunalu.

"Njima (Srbima u Hagu) se tamo sudi zato što su ono najvrednije što je srpski narod imao tokom devedesetih godina. Većina njih nije počinila nikakve zločine, a naše generale sude samo zato što su branili otadžbinu", rekao je Šešelj.

On je ocenio da je Vlada Srbije slala ministre i savetnike u Hag ne da bi osporili taj sud i pomogli optuženim Srbima, već da bi građanima Srbije "zamazala oči".

Predsednik SRS je govor završio rečima "Živela velika Srbija", a potom se vratio u stranačke prostorije.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.11.2014. 15:51
Dobrodosao domu svome Seselju! Istina o vladi Srbije je dovoljno poznata, cim ih vidis i cujes znas na cemu si. Od fondova do EU pomoci, im je registar obmanjivanja na kraju.
Sreda 12.11.2014. 16:04
Dobro dosao Vojvodo ...obaraj nego sta, svaku izdajnicku i zapadu podanu vlast na strtu naroda i Srbije treba obarati, a vinovnike procesuirati.
Sreda 12.11.2014. 16:09
Ova vlast rusi samu sebe svojim obecanjima i laznim nadama koje sire u medijima.Kad tad se sedne i svode racuni sta je uradjeno a sta propusteno.Mozez ljudima preko tabloida sugerisati kako je sve super samo radna mesta i ekonomija ne nastaju placenim novinarima vec investicijama.Seseljov potencijal se nalazi u tom ogromnom nezadovoljstvu koje ce tek nastati najkasnije sledece godine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online