Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 15.11.2014.
13:04
Beta A

Devenport nema pojma o čemu Vulin priča

Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, rekao je da ministra rada Aleksandra Vulina treba pitati o njegovoj tvrdnji o tome zašto je optuženik Vojislav Šešelj pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala.

Majkl Devenport neće da komentariše Vulinove izjave i medijske tekstove
 

"Ministra Vulina pitajte o njegovim stavovima" rekao je Devenport u intervjuu za vikend-izdanje beogradskog lista "Danas", kada je zamoljen da prokomentariše tvrdnje Vulina da je Šešelj pušten iz Haškog tribunala da bi destabilizovao Vladu Srbije, i tvrdnje pojedinih medija da su iza toga SAD i EU, odnosno ambasador Majkl Kirbi i on.

Devenport je odbio komentar i dodao: "O navodnim izvorima koji određene medije hrane besmislenim pričama o meni, ne mislim ništa, niti se njima bavim".

Na pitanje lista o tome da li "zna nešto o tvrdnjama premijera Vučića da je bilo pritisaka na njega od pojedinih ambasadora zemalja Zapada da se dozvoli bratu albanskog premijera Edija Rame da prisustvuje nedavnoj fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije", Devenport je odgovorio kratko: "Ne!".

Devenport je rekao da posle nedavne posete premijera Rame Srbiji, očekuje "početak važnog procesa i za Srbiju, i za Albaniju" koje će, "posle 68 godina, krenuti u pravcu približavanja i saradnje, što za ovaj region može imati samo pozitivne efekte".

"Bez obzira na sve što je tu posetu pratilo, dobro je da je dijalog između Beograda i Tirane ponovo uspostavljen" rekao je Devenport i dodao da "odaje priznanje premijeru Vučiću zbog ispoljene spremnosti da organizuje posetu".

Govoreći o predsedavanju Srbije OEBS-om od 1. januara 2015, Devenport je rekao da smatra da će Srbija "igrati jako važnu ulogu".

"Nema sumnje da Srbija i njen ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obavljaju profesionalne pripreme za predsedavanje i da imaju kapacitet da odigraju ulogu koja je pred njima", rekao je Devenport.

Na potpitanje o tome da li će Srbija, tokom predsedavanja OEBS, biti pod pritiskom i Zapada, i Rusije, u vezi sa ukrajinskom krizom, i morati da izabere jednu od te dve strane, Devenport je rekao da "predsedavanje podrazumeva da ne birate strane, već da pružite dobre usluge zemljama-članicama i da osigurate da ta organizacija ispunjava svoju misiju".

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 13:08
Sto bi rekao Radovan Treci . "Nemamo poojamaaa ..." hehe ... Majkle... Majkale... si ljukaf ko ljisica, hehe ....
Subota 15.11.2014. 14:21
Devenport nema pojma o čemu Vulin priča PA PROSTITUTKA NE ZNA SA KIM JE ZATRUDNELA.
Subota 15.11.2014. 13:51
Ја сумњам да и сам Вулин зна шта прича. А овај зна. Опет је похвалио Вођу за уништавање Србије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online