Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 21.11.2014.
09:55
Beta A

"Ako Srbija ispuni neke uslove, mi smo srećni"

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Johanes Han rekaoda je danas da će Srbija, kao suverena zemlja, sama odlučivati o tempu usklađivanja spoljne politike sa EU.

Evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han završio je posetu Srbiji
 

"Srbija je suverena zemlja, odlučuje sama, i o brzini. Mi pregovaramo, i uvek ima nekih uslova, ako se ispune, mi smo srećni", kazao je Han u intervjuu za RTS.

Upitan o izjavi koju je nedavno dao da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji, Han je kazao da on nije "baš tako rekao" i da kada je reč o usklađivanju, "Srbija mora progresivno da usklađuje spoljnu politiku sa onom u EU i na Srbiji je kako će da napreduje, kojom brzinom, to odlučuje sama zemlja kandidat".

Han je kazao da EU razume ekonomske veze Srbije i Rusije, ali da Srbija ima jake ekonomske veze i sa EU.

"Dve trećine svih stranih investicija u Srbiji iz zemalja EU. Dve trećine uvoza i izvoza ide u zemlje Unije, to su takođe jake veze", kazao je Han za RTS.

On je kazao i da je Srbija na dobrom putu da otvori neka poglavlja u narednim nedeljama i da je ono što je čuo od državnog vrha "zvučalo zaista obećavajuće".

Upitan o zahtevu nekih zemalja članica EU da Srbija prvo otvori poglavlje koje se tiče dijaloga sa Prištinom (35) Han je kazao da Kosovo još uvek nije dobilo vladu i da treba sačekati da je dobije, ali da "postoji sporazum o onome što treba da se uradi i ima mnogo tačaka koje Srbija može da uradi sama".

Evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han završio je posetu Srbiji, što je ujedno bila i njegova prva poseta posle izbora na tu funkciju. 

POVEZANE VESTI

Petak 21.11.2014. 10:12
Što Srbija više ispunjava uslova za ulazak u EU to se u Srbiji gore živi. Prezaduženu državu političari guraju još dublje u vodu. Dok se svi ne podavimo!
Petak 21.11.2014. 10:24
Srbija iz EU uvozi sve jer joj je EU ugasijo proizvodnju a napravijo sporazume o slobodnoj trgovini tako da srbija mora da uveze iz EU i čačkalice dok ima milijon nezaposlenih i vrhunska prirodna bogastva na žalost nepismenu vladu i slepe birače.
Petak 21.11.2014. 10:28
Zar vas nismo dovoljno usrećili tokom 14 godina !? Zar vam nije dosta još uslova, maltretiranja i ponižavanja, kako bi vi bili srećni ! A ovaj šiptar Vučići na slici se dogovara sa njim kao da su dva dilera, prave privatni dil ! Sramota koga Srbija ima za premijera !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online