Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 23.11.2014.
09:40

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Agencija miri radnike i direktora

Dejan Kostić, direktor i Olga Kićanović, savetnik Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova iz Beograda, nedavno su razgovarali s nezadovoljnim radnicima Javnog preduzeća Nacionalni park Đerdap, u Donjem Milanovcu.

Optužbe: JP Nacionalni park Đerdap neplanski seče šumu u Đerdapskoj klisuri
 

Povod je bio štrajk upozorenja zaposlenih kojih ima 74, a više od 40 ih je nezadovoljno radom generalnog direktora Srđana Stefanovića i predlogom novog pravilnika o radu.


- Najnoviji spor je nastao zato što je Stefanović hteo da donese novi pravilnik o radu i podigne zarade poslovodstvu, a dodatno smanji plate radnicima, mimo onih 10 odsto smanjenja koje je isplanirala Vlada Srbije. Naš štrajk upozorenja nije nikakav otpor premijeru Vučiću i merama štednje. Mi ovom neophodnom državnom potezu dajemo punu podršku. Ali, protiv smo bahatosti, zlostavljanja na radu, samovolje i sumnjivog poslovanja direktora - izjavio je za "Vesti" Aleksandar Srbulović, predsednik štrajkačkog odbora.


On direktora optužuje za nepotizam u preduzeću.
- Zastrašuje pretnjama u vidu predotkaznih upozorenja, zatim bezrazložno učestalo premešta šumarske tehničare i inženjere s jednog na drugi teren. Sve primedbe smo izneli predstavnicima Agencije za mirno rešavanje sporova. Istakli smo takođe zahtev da Srđan Stefanović bude smenjen i da agencija posreduje oko izrade novog kolektivnog ugovora - navodi Srbulović.


Srđan Stefanović odbacuje ove optužbe i tvrdi da se vodi hajka protiv njega.
- Predlog nove sistematizacije sam povukao. Moram da naglasim da, su prema raznim prijavama, u preduzeće dolazili i državna revizorska institucija i razne inspekcije, ali niko od njih nikad nije našao ništa protivzakonito. Reč je o klasičnoj hajci na mene - izjavio je Stefanović.
 

Zveri u selima

Direktor Stefanović negira da JP Nacionalni park Đerdap, od kada je on na čelu tog preduzeća, neplanski i prekomerno seče državnu šumu u Đerdapskoj klisuri.
- Za razliku od ranijeg perioda kada je godišnje sečeno oko 100.000 kubika drveta, sada se seče do 30.000 - tvrdi Stefanović.
On negira i optužbe da se vukovi, divlji veprovi, srne i jeleni zimi spuštaju u sela smeštena u Nacionalnom parku Đerdap zato što im se u šumi ne ostavlja dovoljno hrane, što je obaveza JP Nacionalni park Đerdap.

 

 

Ponedeljak 24.11.2014. 14:10
Iznošenje neistina od direktora koga je sa Srednjom saobraćajnom školom i Višom ekonomskom školom isturenog odeljenja iz N. Sada koju je završio u hotelu Lepenski vir u Donjem Milanovcu, postavio URS i bivši režim Borisa Tadića. Na desetine presuda za privredne prestupe i prekršaje, jedna pravosnažna presuda za krivicno delo u OJT Negotin za zloupotrebu službenog položaja, blizu 30 prijava (oko 40% zaposlenih) za mobing...Dovoljno je samo da "izguglate" njegovo ime i prezime, pa ćete u Pištaljci i ostalim medijima videti o kome se radi.Čim ga budu smenili, videćete šta je dotični radio. Rad države i tužilaštva nije hajka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online