Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Nedelja 23.11.2014.
11:30
Beta, telegraf rs A

Ništa od protesta, policija se povlači

Policija se polako povlači u popodnevnim časovima sa ulica Beograda, pošto nije bilo najavljenog protesta navijača zbog ubistva navijača "Crvene zvezde" Marka Ivkovića u Istanbulu.

Centar Beograda pun policajaca
 

Jake policijske snage čuvale su Ambasadu Turske, međutim pošto protest nije održan, pripadnici policije su se polako razišli, preneli su beogradski mediji.

Iako je bilo najavljeno da će navijači "Crvene zvezde", ali i ostale navijačke grupe, doći ispred turske Ambasade u Krunskoj ulici, da protestuju zbog ubistva Ivkovića, nekoliko desetina ljudi brzo se razišlo.

Protest je, prema izveštajima beogradskih medija, trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbednosti od jutros obezbeđivali državne institucije i ambasade u centru grada.

Beograd pun policije

Razlog za najavljeni protest je ubistvo navijača Crvene zvezde u Istanbulu, a pripadnici snaga MUP-a bili su raspoređeni na platou ispred zgrade Skupštine Beograda i Doma Narodne Skupštine. Na tom prostoru nalazilo se desetak autobusa

i džipova MUP-a, a neki pripadnici policije nosili opremu za razbijanje demonstracija. U MUP-u je agenciji Beta rečeno da se radi o redovnim aktivnostima policije.

 

Prvo je bilo najavljeno putem društvenih mreža da će se navijači oko podneva okupiti kod turske Ambasade, pa zatim ispred "Zvezdinog" stadiona "Marakana", ali se u to vreme okupilo manja grupa, uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračaru, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali se to nije desilo. Mediji su preneli da su se samo dvije manje grupe navijača okupile na dva različita punkta.

U petak uveče u Istanbulu ubijen je navijač Zvezde Marko Ivković (25) uoči košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda.

Nekoliko stotina građana okupilo se sinoć isped turske ambasade u Beogradu kako bi protestvovali zbog ubistva navijača.

Oni su nakon što su odali počast Ivkoviću i zapalili sveće u crkvi Svetog Marka, ispred ambasade palili baklje i pevali Zvezdine pesme.

Kako su mediji javili, policija nije dozvolila navijačima da se približe zgradi diplomatskog predstavništva.

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom oprostio se od navijača Marka Ivkovića, koji je u petak ubijen u Istanbulu uoči meča Evrolige sa Galatasarajem.

Nedelja 23.11.2014. 11:38
Verni kerovi svim režimima.
Nedelja 23.11.2014. 11:50
Mi vise sami neznamo sta ce mo sa sobom. Neke stvari svesno i savesno odobravamo, a kad se sve izvrne naopako i kad dodje ko katastrofalnih posledica, onda je kriva vlast sto to nije sprecila. Sinoc sam bio ponosan na sve one koji su palili svece u Crkvi Setog Marka i na dostojan nacin odali postu mladom Marku, cijoj porodici upucujem sazaljenje zbod nenaknadivog gubitka. Svako okupljanje koje bi eskaliralo nevodi nicemu, vec se samo izjednacujemo sa onima koji su izvrsili ovako gnusno ubistvo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online