Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 24.11.2014.
13:26
Srna A

"Prijateljstvo Srbije i Emirata traje decenijama"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Abu Dabiju da se nastavlja i proširuje ekonomska saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) čije prijateljstvo traje decenijama.

Prijateljski susret: Tomislav Nikolić i šeik Muhamed Bin Zajed
 

Nikolić, koji se nalazi u posjeti UAE, rekao je da prijateljstvo između Srbije i UAE traje decenijama, od vremena kada je Srbija bila razvijenija od Emirata. On je dodao da je Srbija jedno vreme zapostavila stara prijateljstva, ali se sada ta prijateljstva obnavljaju i učvršćuju.

"Tako je došlo do prvog kontakta između šeika Muhameda bin Zajeda i mene. I šeik je u Beogradu osetio ono što sam ja ovih dana osetio u vašem glavnom gradu, a to je osećaj da se nalaziš među ljudima sličnim i srodnim sebi", rekao je Nikolić za dnevnik iz Abu Dabija "Nešnel".

On je ocenio da je prošlost dve zemlje, obeležena večitom borbom za slobodu, veoma slična i zaključio da velika sličnost postoji i u "osećaju prema religiji".

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", rekao je Nikolić.

Govoreći o razvoju ekonomskih odnosa, Nikolić je rekao da Srbija ima ono što nemaju Emirati, a da Emirati imaju ono što nema Srbija i "da to treba samo spojiti".

Srbija može da proizvodi ne samo poljoprivredne proizvode, već će, zahvaljujući investicijama iz UEA proizvoditi i IT tehnologiju.

Tomislav Nikolić u Abu Dabiju

Nikolić je ocenio da je to što je Srbija izabrana da bude strateški partner UAE stvar međusobnog razumevanja, a ne isključivo profita, jer su profit mogli da ostvare i na drugim mestima.

Nikolić je najavio da će dve zemlje proširiti saradnju i na druge oblasti, uključujući i vojnu saradnju.

"Mi smo ponudili Emiratima da školujemo oficire na našoj Vojnoj akademiji koja je jedna od najpriznatijih u svetu. Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.11.2014. 14:41
Gospodin Toma se očigledno previše opustio. Grli se i ljubi sa mojim intimusom Bin Zajedom. To mogu da radim samo JA! Ljubomoran sam! Polomiću gospodinu Tomi kazan, pa više neće moći da peče rakiju. To će ga potresti do bola! Da se zna ko je Veliki Despot!
Ponedeljak 24.11.2014. 13:33
grobar pokušava da uradi ono što je broz svojevremeno radio,ali mu slabo šta od toga polazi od ruke
Ponedeljak 24.11.2014. 18:51
On je dodao da je Srbija jedno vreme zapostavila stara prijateljstva, ali se sada ta prijateljstva obnavljaju i učvršćuju. Pa zar ti Nikoličiju nisi zaboravio prijatelja, kuma i idejnog vođu..., a ne vjerujem da ćeš obnavljati odnos s njim ! Proziran si, prijateljstvo iz interesa je dno dna !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online