Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 28.11.2014.
08:00
D. Dekić - Vesti A

Ko laže Vučića, a koga on

Nema pomaka u borbi protiv korupcije u Srbiji, niti su okončane istrage o 24 sporne privatizacije, poručila je član Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović, ističući da ovo antikoruptivno telo ne traži 24 hapšenja, već da se svi slučajevi reše.

Samo za lakoverne: Zlatko Minić
 

Reviziju tih privatizacija tražila je od Vlade Ivice Dačića još sredinom 2011. godine Evropska komisija koja je 2012. to uvrstila u prioritete. Krajem prošle godine Aleksandar Vučić, posle više najava, saopštio da je taj posao okončan.

Po penzijama umesto po krađi

Bilo je mnogo lakše smanjiti plate i penzije nego indeks
korupcije, a kad bi se on smanjio samo za jedan odsto to bi značajno povećalo bruto društveni proizvod. Korupcija, prožima sve sfere društva, pa tako i pravosuđe, koje praktično i nemamo, ono je rastureno, a ne može ni biti nezavisno, kad nema nezavisan budžet, kaže Milenović.

Milenovićeva, međutim, ističe da je Vučić obmanut, ukoliko mu je rečeno da su istrage završene.


- Savet je podneo dosta krivičnih prijava, a finalnih rezultata nema ni u jednoj. Na delu je kupoprodaja informacija i "putinovsko" rešavanje slučajeva u medijima - rekla je članica Saveta na skupu o borbi protiv korupcije u organizaciji Atlantskog saveta Srbije. Ona je podsetila da je svojevremeno ekspresno postupano po prijavi biznismena Milana Beka protiv pokojne Verice Barać.


Da javnost nije dobila pojedinačne odgovore o tome šta je urađeno, ukazuje Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija.


- Saopštavani su samo zbirni rezultati u borbi protiv korupcije, i to tako što su prvobitno navedene ogromne sume, a već u sledećem obraćanju one su bile znatno manje, što navodi na pomisao da je reč o političkoj priči za impresioniranje javnosti - ocenio je Minić u izjavi za "Vesti".


On je ukazao da država mora da upozna javnost šta je od dokaza u korupcionaškim aferama našla, a ne da vlast zbrzano izlazi u javnost kako bi se stvorio utisak da su ti slučajevi rešeni.

Savetom protiv agencije

Agencija za borbu protiv korupcije trpi napade iz vlasti i sve se više marginalizuje, dok vladin Savet za borbu protiv korupcije dobija čudne ingerencije kojima treba da skrajne Agenciju, a da je i sam marginalizovan. Premijer vodi Koordinaciono telo za borbu protiv korupcije, ali nema efekata jer nisu uspostavljeni mehanizmi za njeno sprečavanje, kaže Minić.

POVEZANE VESTI

Petak 28.11.2014. 08:43
Ni G, od gospodina, vucici nema, Koga fukara laze, pa laze sve, narodna kaze ;ko laze taj i krade; a ko krade taj je lopov, kriminalac. Ali ima nesto strasnije od materijane kradje, kao na primer ustupanje Srpske teritorije neprijatelju a na toj teritoriji se zasniva Srpska kultura, istorija, tamo su nam naj vece Bogomolje tamo su groblja nasi predaka i jos mnogo toga. Zalosno je je to sto kurvini sinovi od 2000-te se utrkuju ko ce vise omalovaziti.Srpski rod. tadici vucici nikolici dacici su tu ne pobedivi. KiM su oteli zlotvori strani a ova cetvoka je potpisala da oteto ni je vise nase.
Petak 28.11.2014. 10:03
Ko laže Vučića, a koga on....Vučići je glavni i odgovorni za sve službe, ko onda njega može da laže, a da ne riskira ! Ali zato on laže čitavu Srbiju nesmetano, onako, baš ga krenilo !
Petak 28.11.2014. 09:50
Srbija nema prava da se buni ona uvek izabere autokratu kao Vučića ili Tadića umesto menja sistem. Autokratski sistem uvek je proizvodio korupciju a nema ni sisteme kontrole koje ima demokratski način vladanja uz vladavinu prava niti totalnu svemoć diktatora koji nešto može da uradi pod uslovom da ima volju. Srbi kad raščiste da ne valja sistem koga obožavaju moža i promene stvari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online