Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.11.2014.
10:12
blic.rs/B.B./G.A. A

Vulin na lepe oči podelio 226 miliona dinara

Ministarstvo za rad dalo je 1,8 miliona evra organizacijama socijalne zaštite koje niti ispunjavaju kriterijume konkursa, niti su postojale kada je on raspisan.

Ministar Aleksandar Vulin

- Konkurs za razvoj usluga socijalne zaštite mora biti poništen. Obavezan zahtev bio je da udruženje ima iskustvo i da podnese godišnji izveštaj, a na spisku 122 udruženja koja su prošla nalazi se 61 organizacija osnovana ove godine - kažu za Blic u Konekti, mreži pružalaca usluga socijalne zaštite.


Čak 31 organizacija je osnovana samo mesec dana ranije, dok je nekoliko njih čak osnovano nakon raspisivanja konkursa 27. oktobra, što znači da postoje tri sedmice.


U redakciju Blica je stiglo desetak reagovanja različitih institucija socijalne zaštite. One su, kao po nalogu, sve na isti način, u isto vreme i sličnim rečima branile ministra Vulina nakon teksta o tome kako je njegovo ministarstvo potrošilo 1,4 miliona evra na kancelarijski nameštaj.

- Nažalost, tu je tek početak neregularnosti. Više od 70 odsto tih organizacija ne bavi se socijalnom zaštitom. Neke se bave životom u selu, neke ekologijom, dok jedna uopšte nije registrovana - objašnjava izvor Blica.


Uvidom u podatke APR-a vidimo da se na spisku nalazi više organizacija na čijem su čelu isti ljudi.
- Tako su Vladimir Savić, Bojan Radosavljević i Dejan Tomić na čelu po dve organizacije koje su dobile novac - kažu sagovornici.


Sličnih primera ima još. U Lajkovcu su u septembru registrovane dve organizacije na čijem se čelu nalaze dvoje Radojčića, u Prokuplju Radojlovića, a u Valjevu Staševića.
Razvojni centar iz Čačka prošao je na konkursu iako postoji samo mesec dana.


- Verovatno smo napisali bolji projekat od ostalih. Uvek se buni onaj ko ne prođe - kažu u Razvojnom centru u Čačku koji će dobiti dva miliona dinara .


U Ministarstvu rada kažu da je osnovana komisija koja je bila zadužena za izbor projekata, a na njen rad, zbog ovog slučaja, upućena je žalba i EU u Briselu.


- Ja kao ministar nemam pravo da utičem na izbor projekata koji će biti finansirani. Pismeno smo se obratili Državnoj revizorskoj instituciji i pozvali ih da provere ovaj i sve konkurse koje je Ministarstvo organizovalo prethodnih godina - kaže za „Blic“ ministar Aleksandar Vulin.

Ko je dobio pare

122 organizacije prošle su na konkursu
61 je osnovana u ovoj godini
31 je osnovana mesec dana pre raspisivanja konkursa
70 odsto njih ne bavi se socijalnom zaštitom
226 miliona dinara ukupan je budžet za konkurs
2 miliona dinara dobija svaka organizacija

Petak 28.11.2014. 21:27
Kalastura,djon obraz zarad fotelje je postao Vuciceva stidna dlaka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online