Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.12.2014.
11:26
Beta A

Obrenovčanima kuće, Nikoliću i Vučiću aplauz

Premijer i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić uručili su danas u Obrenovcu ključeve 39 kuća za porodice čiji su domovi stradali u majskim poplavama. Građani Obrenovca sačekali su ih aplauzom ispred novoizgrađenih kuća.

Fonet/N.Đ.
Govor predsednika i premijera pred novoizgrađenim kućama u Obrenovcu
 

Reč je o 25 kuća koje su donacija Kuvajta i 14 kuća čija je izgradnja omogućena donacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je sve što je obezbeđeno potrošeno najbolje i "tako da narod bude zadovoljan".

- Ni jedan jedini dinar nije otišao izvan onoga za šta je bio namenjen - istakao je Nikolić.

Predsednik je ukazao da je donacija Kuvajta i UAE primer dobročinstva dve države koje su uputile pomoć, iako nisu morale, za srpski narod koji je bio u nevolji.

- Srpska nevolja je bila svetska nevolja i tako se svet prema njoj poneo - rekao je predsednik Nikolić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je "5.869 materijalnih pomoći" dato Obrenovcu, da su 72 kuće u izgradnji, a ostaje još 24.

- Sve su izgrađene ili će u narednim danima biti završene - rekao je Vučić navodeći da nijedan dinar za obnovu nije ukraden o čemu, kako je istakao, postoji evidencija.

Ambasador Kuvajta u Beogradu Jusef Ahmad Abdulsamad rekao je da su jake veze Kuvajta i Srbije. Ambasador je pozdravio transparetnost kojom je izvedena donacija i efikasnost kojom se pristupilo poslu.

- Ovo je prvi deo donacije. Nadam se da ćemo dogovoriti još jedan projekat za sanaciju šteta koje su u polavama pogodile Srbiju - rekao je Jusef Ahmad Abdulsamad.

Kuvajt je za izgradnju kuća porodicama koje su tokom poplava ostale bez domova u Srbiji namenio 400.000 evra, dok je sa milion evra koje su obezbedili UAE izgrađeno 35 kuća širom Srbije - 14 u Obrenovcu, 17 u Krupnju i četiri Valjevu.

U kuće izgrađene sredstvima UAE biće useljeno 150 ljudi, a u kuće čiju je izgradnju finansirala Vlada Kuvajta 37 članova. Reč je o tipskim objektim od po 60, 80 i 100 kvadrata. Kuće su opremljene belom tehnikom koju je donirala kompanija Gorenje.

POVEZANE VESTI

Petak 12.12.2014. 16:45
Sta bi sa donacijama i donacijama Dijaspore sirom sveta, jel se one racunaju u administrativne izdatke ili se jos nisu pronasle?
Petak 12.12.2014. 20:59
Vesti su postali obicno SRANJE od portala!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online