Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.12.2014.
08:10
B. Đokić - Vesti A

Spremni i srpski lovci na dronove

Kako bi predupredila bilo kakav incident na predstojećem samitu Kine i država centralne i južne Evrope u Beogradu, srpska policija je uz ostale specijalističke ekipe formirala i poseban tim, takozvane srpske lovce na dronove, koji će non-stop dežurati da bi se izbegao incident sa dronom kao na utakmici Srbija-Albanija.

Beta/AP/M. L.
Neće proći: Srpska policija vežba i za moguću pojavu drona (Foto: Ilustracija)
 

Prvu probu ovaj tim imao je prekjuče tokom Foruma EU - Zapadni Balkan.

- Policijski helikopter gazela biće na stalnom dežurstvu. U njemu se pored posade nalazi i pripadnik Protivterorističke jedinice MUP Srbije. Naoružan puškom pumparicom u slučaju bilo kakvog incidenta helikopter bi odmah poleteo do drona, koga bi jedan od specijalaca koji već danima to uvežbavaju oborio iz pumparice - saznaju "Vesti" u MUP Srbije.

Ekipa srpskog lovca na dronove, kako saznajemo, uvežbana je za svaku eventualno iznenađenje.
- Specijalci iz PTJ nose specijalne naočare koje odbijaju zrake iz lasera, igračke koja se često koristi da zaslepi kako ih ništa ne bi sprečilo da naciljaju metu. Ukoliko se dron nalazi iznad mesta gde je mnogo ljudi, specijalac neće pucati, već su piloti uvežbali da skijom s helikoptera zakače dron ili ukoliko nosi neki transparent, zakače sajlu. Ako ni to ne uspe, piloti su uvežbali da se približe dronu i iskosa rotorima naprave vrtlog kako bi dron oborili - dodaje izvor Vesti.

Nakon iznenađenja na utakmici Srbija-Albanija, srpske bezbednosne službe više ništa ne prepuštaju slučaju, a način na koji planiraju da se suprotstave eventualnim provokacijama sa dronom, uskoro će početi da primenjuju i druge države. Ubuduće, kako saznajemo, kad bude organizovan neki skup visokog rizika, dolazak stranih državnika, utakmice, dežuraće ekipa spremna da odmah reaguje i uništi dron.

Policija preplavila Beograd

Predstojeći samit biće najveći skup u Beogradu za poslednjih nekoliko decenija i svakako najobezbeđeniji. Agenti kineskih bezbednosnih službi već nedeljama su u Beogradu i proveravaju svaki aspekt sigurnosti. Oko 7.000 policajaca, agenata BIA i vojnih službi bezbednosti biće raspoređeni tokom trajanja samita i svakodnevno će se brinuti o sigurnosti učesnika. Hoteli u kojima će biti smešteni učesnici samita, kako kaže jedan policajac pola u šali, pola u zbilji, biće "sa više agenata bezbednosti nego osoblja".

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.12.2014. 13:17
Kakve budale. Dron radi na Wi-Fi signal i dovoljno je uraditi ometanje signala i dron ce se srusiti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online