Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 22.12.2014.
18:23
Blic A

"Svi će se ljutiti zbog ovog budžeta ali ja primam sve udarce"

Oko rebalansa budžeta postoji polušala u javnosti - zamislite donose rebalans rebalansa. Ja se nadam da će iduće godine biti bar četiri ili pet kako bismo pokazali koliko smo uštedeli - rekao je Aleksandar Vučić, premijer, objašnjavajući u parlamentu zašto je važno doneti budžet.

Fonet/D. A.
Srećni smo zbog rebalansa jer to znači da je Vlada uštedela novac: Aleksandar Vučić
 

- Rebalans smo doneli jer imamo više prihoda nego što smo računali, više smo uštedeli i mi smo zbog toga srećni, a i građani bi trebalo da budu srećni - rekao je Vučić.

On se osvrnuo da su se u Skupštini čule pretnje tipa "videćete vi kad siđete s vlasti" i podsetio na slučaj Gorana Kneževića koji je bio u zatvoru 14 meseci.

- Mi ne brojimi naprednjake i demokrate, već hapsimo kriminalce- rekao je Vučić.

On je rekao da se ne pokrivaju gubici Er Srbije, jer Er Srbija nije napravila gubitke.

- Vi ste pravili gubitke jer je to bilo javno preduzeće - rekao je premijer.

On je naveo da mora da se plati i dug Srbijagasa koji je isto tako napravljen u vreme vlade DS.

- Oni da su ostali na vlasti za šest meseci ne bi bilo ni plata ni penzija. I znaju oni to, ali se malo osokole kad mene nema, pa se bahate kako su se bahatili godinama - - rekao je Vučić.

On je kazao da je ovo prvi drugačiji budžet od svih budžeta, to nije budžet koji će vladi doneti popularnost i smanjuje se u svim segmentima, naveo je.

- Suština ovog budžeta je da smo bili konzervativni i potcenili naše prihode. Deficit budžeta u periodu januar-novembar je smanjen deset odsto u odnosu na isti period prošle godine - kazao je Vučić

On je naveo da je istovremeno povećana naplata PDV i akciza. U budućnosti će građani, obećao je Vučić, videti samo boljitak.

- Ovaj budžet smo napravili takvim da će svi da se ljute, i ja sam došao da primim sve udarce na svoja pleća - rekao je premijer Vučić.

Budžet je, kako je kazao, podržao MMF i čim bude usvojen izdaće izjavu što, kako je protumačio, znači da najkonzervativnija ustanova bolje od poslanika razume budžet.

- Pri tom oni nisu uračunali rešenje problema Železare, FAP-a Azotare, Petrohemije, a neko će to da reši - kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.12.2014. 22:37
Kako Sam samo patetičan, vidite li vi ovo! Prosto se Sam Sebi gadim! Ja sam večita žrtva sopstvene politike. Što Me gledate tako čudno, pa moram nekako da održavam rejting, makar i ovakvim prenemaganjem!
Ponedeljak 22.12.2014. 23:14
pogledajte Seseljev interviju na Zrenjaninskoj televiziji gde kaze da bi suradjivao sa Vucicem ako bi se odrekao puta u EU ... cak ni Seselj nije spomenuo da je Vucic prodao Kosovo ... kao drugo Nemacki izaslanik je izjavio da ce Srbija jednog dana verovatno morati priznati Kosovo , sto znaci da nije potpisana nikakva predaja ... neznam samo otkud ovde nekima takva ideja ... i sto ste svi tako puni mrznje, iznesite cinjenice pa da o njima raspravljamo a ne rekla - kazala ...
Utorak 23.12.2014. 01:30
Kako se usuđujete da Mi brišete komentare?! Pa znate li vi ko sam JA?! Pohapsiću vas sve!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online