Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 18.01.2015.
14:27
Beta A

Srbi ne daju Trepču, 3.000 radnika kreće u štrajk

Više od 3.000 radnika u rudniku Trepča na Kosovu najavilo je da će u ponedeljak početi štrajk koji će trajati dok se ne reši pitanje vlasništva rudnika, izjavio je u nedelju ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Aleksandar Vulin.

wikipedia.com
Srbija je uz radnike Trpeče poručio je ministar Antić
 

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je tu informaciju dobio od sindikata radnika u Trepči i da su oni rešeni da u štrajku istraju do konačnog rešenja.

- Znamo da svaki protest na Kosovu vodi ka mogućoj destabilizaciji - kazao je Vulin i apelovao na međunarodnu zajednicu da utiče na vlasti u Prištini jer, kako je istakao, još nije kasno za to.

- Podsetiću vas da je dogovoreno održavanje Brisela 2 i Brisela 3 gde bi trebalo da se razgovara i o imovini. Kakva je onda svrha tih razgovora, ukoliko potezi budu jednostrani -rekao je on.

Ministar privrede Željko Sertić je rekao da će Agencija za privatizaciju Srbije, ukoliko Priština ostane pri svom stavu, pokrenuti postupak privatizacije rudnika Trepča.

On je podsetio da su na spisku od 502 preduzeća za privatizaciju bila i preduzeća s Kosova, ali da je Vlada Srbije to obustavila poštujući sporazume i dogovore i nadajući se daljim pregovorima.

Sertić je naveo da je prethodno bilo poslato šest pisama o nameri u vezi s rudnikom Trepča, a među njima su bile i četiri strane kompanije - iz Mađarske, Švajcarske, Kanade i SAD.

- To potvrđuje da su velike svetske kompanije svesne da je vlasništvo svetinja - istakao je on.

Sertić je podsetio da je rudnik Trepča vise od 55 odsto u vlasništvu Fonda za razvoj Republike Srbije kao i na to da u vezi s Trepčom postoji potraživanje od oko 400 miliona evra.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić poručio je da je Srbija uz radnike Trepče, istakavši da je nedopustivo da Priština povlač i jednostrane poteze.

On je naveo da rudnik Trepča svoje resurse crpi iz žila koje su u centralnoj Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.01.2015. 14:39
Све што ши-птари чине,чине уз сагласност Америке и ЕУ.Српски политичари су наивни или малоумни.
Nedelja 18.01.2015. 17:01
срећа за србе и србију је што почиње "аустралијан опен" па неће морати да се замарају оваквим "глупостима"....
Nedelja 18.01.2015. 14:58
Вучићу,Николићу,Дачићу јавите се зашто ћутите.ДС зашто не браните Покрајину Косово.ДСС и Двери зашто и ви ћутите.Зашто и остале странке ЋУТЕ .САД су потплатиле Српске странке да ћуте и да не изводе народ на улице.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online