Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 20.01.2015.
15:48
Beta A

Tači: Nema pregovora oko Trepče! To je bogatstvo Kosova!

Zamenik premijera Kosova i ministar spoljnih poslova, Hašim Tači rekao je da se o Trepči neće pregovarati sa Srbijom jer je ona bogatstvo Kosova.

Fonet/AP
Hašim Tači: Izvukli smo Trepču iz likvidacije i dobili smo na vremenu da sa međunarodnim stručnjacima donesemo adekvatan zakon kojim bi se kombinat stabilizovao i postao profitabilan
 

- Mi smo u Skupštini Kosova doneli poseban zakon kojim smo zamalo izvukli Trepču iz likvidacije i dobili smo na vremenu da sa međunarodnim stručnjacima donesemo adekvatan zakon kojim bi se kombinat stabilizovao i postao profitabilan - rekao je Tači na konferenciji za medije nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

Kosovski i austrijski mnistar su razgovarali o narednim koracima Kosova na putu svoje evro-integracije i o podršci Austrije pri podnošenju zahteva i prijemu u Savet Evrope.

- Razgovarali smo o svemu što je neophodno uraditi kako do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (sa EU) u prvoj polovini ove godine i našim daljim koracima kako bismo primenili sve kriterijume i standarde za liberalizaciju viza - rekao je Tači i istakao da će Kosovo maksimalno raditi na bilateralnim odnosima sa Austrijom, jer ona ima jako učešće u međunarodnom priusustvu na Kosovu.

Sebastijan Kurc je rekao da su tri oblasti važne za dalji napredak Kosova.

- Jedna je dijalog Beograda i Prištine, i meni je drago sto će se 9. februara održati nastavak pregovora, i smatramo da je veoma značajno da se sporazum iz 2013. godine počne primenjivati. Druga oblast je sprovođenje neophodnih reformi u oblasti privrede i borbe protiv korupcije, a to je značajno kada govorimo o privlačenju stranih investicija - naveo je austrijski zvaničnik.

Treća oblast je borba protiv ekstremizma, gde je veoma značajno da svi u Evropi budu ujedinjeni protiv te vrste radikalizma.

- Austija će svakako nastaviti da pomaže u reformisanju vašeg kursa u smeru evropskih integracija, rekao je Kurc.

Protestuje oko 200 radnika Trepče

Više od 200 rudara Trepče u Starom trgu kod Mitrovice štrajkuje danas zahtevajući od vlasti informacije o sudbini kompanije, pošto Trepča ipak zakonom nije transformisana u javno preduzeće u vlasništvu Vlade Kosova. Kako javljaju prištinski mediji, direktor Trepče Ahmet Tmava je posle susreta s radnicima rekao da su rudari iz prve smene obustavili rad i štrajkuju na desetom horizontu, 650 metara pod zemljom.

- Oko 200 do 250 rudara trenutno ne radi i traži dodatne garancije institucionalnih lidera, pošto juče nije završen sav posao što se tiče Trepče - rekao je Tmava.

Po njegovim rečima, u toku su konsultacije sindikata Trepče s rudarima i vrlo brzo će biti usaglašeni zahtevi koji će biti podneti institucijama Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.01.2015. 16:37
U pravu si Tači-Trepča je bogatstvo Kosova.Samo u jednom nisi u pravu - Kosovo nije ši,pta,rska zemlja(samo je zagadjena šip,tarskim smr,adom),To je srpska zemlja,ej Tači!
Utorak 20.01.2015. 16:34
Pa u pravu je covek.To je bogatstvo Kosova a Kosovo je u Srbiji samo sto ga Albanci trenutno koriste...Kao lizing....haha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online