Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.01.2015.
15:42
Srna A

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej o Kosovu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom o predlogu platforme za Kosovo i Metohiju, koja će "ići u pravcu onog što Srbija može da prihvati kao konačno rešenje, a da ne ugrozi svoj suverenitet i teritorijalni integritet".

Fonet/Z. M.
Predsednik Srbije i Sinod slično misle: Tomislav Nikolić i Patrijarh Irinej
 

- Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, o sudbini naroda, teritorije, Srpske pravoslavne crkve, bezbednosti na Kosovu i Metohiji, o tome kako ja zamišljam to rešenje - rekao je Nikolić novinarima, nakon sastanka.

Navodeći da još nije oblikovan dokument koji će biti predstavljen premijeru Srbije i javnosti, Nikolić je rekao da je tokom sastanka sa patrijarhom Irinejom izneo "neka svoja razmišljanja i da on i Sinod slično misle "kako bi to trebalo da izgleda do kraja".

On je rekao da će o ovom dokumentu blisko i intenzivno dogovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem zato što takav dokument zahteva opštu saglasnost, ili bar saglasnost parlamenta za ono što Vlada u ime predsednika Srbije bude predložila, preneli su beogradski mediji.

- To nije dokument na kojem bismo se prepirali, to je dokument na kojem moraju da se pronađu rešenja iza kojih će stati Vlada kao organ koji to treba da provede i koji pregovara u Briselu - istakao je Nikolić, koji je pozvao na strpljenje.

On je naveo da prvo treba da prođe sastanak Beograda i Prištine u Briselu, predviđen za 9. februar, "u pokušaju da se nastavi tamo gde se stalo poodavno".

- Čini mi se da smo za to vreme svi imali vremena da razmislimo o onome šta se dešava i onome šta nas čeka i da shvatimo da, po meni, odugovlačenje i gubljenje vremena nikako ne ide na račun Srbije - rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je sa patrijarhom Irinejom razgovarao i o problemima Crkve, o njenom odnosu prema državnim organima, uključujući pitanje vraćanja imovine, te dodao da Crkva ima pravo da bude informisana o tome šta se dešava u vezi sa Kosovom i Metohijom.

- Mislim da je potreba da se češće sastajemo sada veoma izražena u vreme ili u godini kada ćemo možda biti na velikim iskušenjima i rešavati velika srpska pitanja - rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.01.2015. 16:09
Далеко било спали смо на то да јеретик Иринеј и изд.јник Николић одлучују о судбини Косова и Метохије!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online