Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 28.01.2015.
16:46
Beta A

"Ne namećite Srbiji lažnu dilemu Rusija ili EU"

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov ocenio je da odluka lidera u Srbiji da izaberu i članstvo u EU i očuvanje odnosa prijateljstva i saradnje sa Rusijom, predstavlja suveren izbor Beograda koji zaslužuje poštovanje.

Fonet/AP
Problem Kosova ostaje veliki izazov: Sergej Lavrov

On je u autorskom tekstu za magazin "Horizons" naglasio da se takav izbor temelji na stavu većine građana Srbije i da je u potpunosti u skladu s političkim i ekonomskim interesima zemlje i dodao da Srbiji ne treba uporno nametati lažnu dilemu ili Moskva ili EU, prenose beogradski mediji.

- Pozivamo naše partnere u Briselu da se ponašaju na ispravan način i da izbjegnu povezivanje napretka u pristupnim pregovorima s prekidanjem prirodnih veza između Srbije i Rusije - poručio je Lavrov.

On je ocenio da Srbiju na putu ka članstvu EU očekuju brojne prepreke, pre svega, pitanje statusa samoproglašenog Kosova.

- Problem Kosova ostaje ozbiljan izazov, s obzirom da lideri u Prištini smatraju priznanje Kosova od Beograda cenom za prijem u EU - rekao je Lavrov.

On je pri tom postavio pitanje u kojoj meri EU, koja je sve umornija od sopstvenog proširenja, uzima u obzir sve te aspekte i u kojoj je meri spremna da pokaže strpljenje i taktičnost u odnosu na Beograd.

U kratkom osvrtu na posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu u oktobru prošle godine, Lavrov je podsetio da su tom prilikom potpisani brojni važni sporazumi, ali i potvrđeni duboki istorijski odnosi dve zemlje, kao i tokom posete patrijarha moskovskog Kirila Srbiji, koja je usledila nakon toga.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.01.2015. 17:51
Ljubim ti oko tvoje pametnoo.Ali Srbi hoće samo put ka Rusiji.Živeo Ti nama.
Četvrtak 29.01.2015. 13:11
Vi nam samo pomognite...nemojte nam okrenuti ledja kao na Berlinskom kongresu kada ste podrzali Veliku Bugarsku a nas odstranili...i Srbi imaju strpljenja ...ali ne u nedogled....bojim se da cete opet pre podrzati Rumuniju i Bugarsku zbog vasih interesa a nas opet ostaviti na cedilu.Vasa velika pomoc je bila samo od Nikolaja Romanova a ostalo su bila samo prazna obecanja.Srbin vise nema podmlatka i naroda da gine za koje-kakve interese. Pomozite i mi cemo vam se oduziti kao 1941g 1991g....nije ovo fraza i naklapanje...nemojte nas prevariti po treci put....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online