Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 01.02.2015.
05:15
J. Arsenović - Vesti A

Režirana ljutnja premijera?

Televizija Pink poslednjih par dana bombastično je najavljivala intervju sa premijerom Srbije za udarni termin u petak veče. Umesto sveže kompromitovanog urednika "Informera" i autora emisije Teška reč, na iznenađenje mnogih intervju sa premijerom prepušten je voditeljki Jutarnjeg programa Jovani Janković-Joksimović.

Screenshot Youtube.com

Kako je razgovor odmicao voditeljka je postajala hrabrija, a premijer nervozniji. U jednom momentu, Vučić je u svom maniru počeo da viče, a novinara sa "nezgodnim pitanjima" da poistovećuje sa "onima" koje ruše vojsku, državu i njegovu vladu, na šta je voditeljka uzvratila da nije "džentlmenski da se viče na ženu".

Publika koja je imala nerava da odgleda ceo intervju se podelila: jedni misle da je sve izrežirano, dok satirični sajt Njuz net Jovani Janković predviđa sudbinu Olje Bećković čija je kultna emisija Utisak nedelje skinuta s programa TV B92. Oni koji misle da je ceo razgovor na televiziji Željka Mitrovića prošao po unapred dogovorenom scenariju, kao objašnjenje nude to što će Vučić sada imati argument da i TV Pink uvrsti u nezavisni medij.

Vučić je između ostalog u pomenutom intervjuu ponovio da postoji koordinisana kampanja protiv Vojske Srbije.
- Prvo su bili napadi na Vojnobezbednosnu agenciju koja radi u skladu sa zakonom, ali neko treba da pročita te zakone. To je bio početak napada na vojsku, a što se tiče načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, mi ga nismo postavili na to mesto, kao ni direktora policije, ali je naše da štitimo vojsku koja je najviše uradila tokom poplava - kazao je premijer.

Po njegovim rečima, postoji osećanje pritiska na Srbiju zbog njenog odnosa prema Rusiji, ali se ne radi o "nečemu što ne može da se izdrži".
- Mene nervira neistina, neki su pričali da smo nešto uradili na sajtu Blica, i "Blic" je to demantovao. Gde su leševi za koje su govorili da plivaju po Savi i Kolubari nakon poplava!? - upitao je Vučić.

Voditeljka ipak nije uspela da dobije konkretne odgovore ko su to "oni" koji su se urotili protiv države i vlade, dok se premijer na kraju skrušeno izvinio zbog toga što je na momente delovao nervozno i podigao glas.

Spin majstorija Blerovog savetnika

Sajt Kolumnist tvrdi da je nedavno u Beogradu boravio spin doktor nekadašnjeg premijera Velike Britanije Tonija Blera Alister Kempbel koga je vladajuća stranka pozvala ne bi li joj podigla rejting. Jedan od dobijenih saveta je da se u javni prostor uvedu nova lica, pa otud poslanica SNS-a koja na skupštinskom odboru propituje ombudsmana za platu, ali i da se koriste zamene teza.
Tako se u isti koš stavlja ombudsman i njegove sumnje da VBA nezakonito prisluškuje i Fond za humanitarno pravo koji se iznenanda pojavljuje sa novom-starom optužbom da je načelnik Generalštaba Diković ratni zločinac.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.02.2015. 07:27
Pa zar ne vidite, pomammmmmijo se od velikih para, kad dodju veziri sa zapada tu padne kesh u milione Evra........Oni ne brinu no povecavaju cenu hleba struje ulja i secera........Skracuju plate cak i penzije !!!!!!!???????? Probudite se Srbi nije ostalo mnogo vremena !
Nedelja 01.02.2015. 14:23
Kakav sam glumac, a? Šta kažete? Ko posle ove predstave može da kaže da u Srbiji vlada cenzura medija?!
Nedelja 01.02.2015. 12:20
Evo jedan Primer Vucici kako se trebas da ponasas a ne da prodas Guzu Amerima!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online