Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.02.2015.
06:43
Lj. I. - Z. M. - Vesti A

Priština mora da "zatvori" granice

Evropska komisija je pozvala Prištinu da nadzorom granica spreči ilegalne odlaske Albanaca u EU. Od decembra broj ilegalnih imigranata s Kosova koji traže azil u EU porastao je za 40 odsto, što je više i od dosad najbrojnijih imigranata iz Sirije i Avganistana koji ilegalno prelaze granice Unije.

Reuters
Evropski, a ne srpski problem: Azilanti sa Kosova

Portparolka EK Nataša Berto rekla je da vlasti u Prištini moraju da informišu svoje građane o pravima osoba koje putuju u EU.

- Mi o tome razgovaramo s kosovskim vlastima, a to je i predmet razmatranja u sklopu dijaloga o viznoj liberalizaciji za Kosovo - dodaje Berto.

Vlasti u Budimpešti su zbog priliva poslednjih meseci 43.000 lažnih azilanata s Kosova pooštrile zahteve da se spreči ulazak ilegalnih imigranata u Mađarsku i EU. Mađarska policija ih, uglavnom na putu za Nemačku, hapsi, a vlade u Budimpešti, Beogradu, Beču i Berlinu već su se u ponedeljak dogovorile o koordinaciji rada na zaustavljanju talasa imigranata.

- Razgovarali smo u Briselu kosovski premijer i ja o problemu imigranata, ali ne znam šta se sad od Srbije traži. Prvo je EU tražila da omogućimo slobodu kretanja kosovskih Albanaca, a sad bi da ih zaustavljamo. Nekada im odgovara jedan, nekad drugi princip. Neka nam pisano saopšte šta žele i mi ćemo to primeniti - rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić.

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner najavljuje grupni povratak podnosioca molbi za azil kojima je zahtev odbijen. O tome je bilo reči i tokom jučerašnjeg susreta sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Skenderom Hisenijem u Beču.
Samo u januaru ove godine je 1.029 osoba sa Kosova podnelo zahtev za dobijanje azila.

Nemci love falsifikatore

Srpskim policajcima na granici s Mađarskoj od pre dva dana pomažu pripadnici Žandarmerije, a juče je stiglo i 20 pripadnika nemačke policije, potvrdio je direktor srpske policije Milorad Veljović. Kako je Veljović rekao, oni su smešteni u Srbiji a posebno su angažovani na otkrivanju falsifikovanih viza koje poseduju pojedini migranti sa Kosova.

POVEZANE VESTI

Petak 13.02.2015. 15:04
''Evropska komisija je pozvala Prištinu da nadzorom granica spreči ilegalne odlaske Albanaca u EU''. Да ли се иза ове реченице крије прави разлог исељавања? Приштина да надзире границе. Које границе? Или ће опет специјалне јединице ''Росу'' ући на север Косова и Метохије? Нешто се крупно иза брда ваља!!!
Petak 13.02.2015. 09:42
" zatvori " tacno , svi oni koji oce u Eu nek ljepo po mjestu rodjenjea kako i dolikuje po vazecim propisima podnesu zahtjev za izdavanje putne isprave (pasosa) Republike Srbije! Etooo , bez problema u Eu , rezultati su vam poznati ---bilo i ostalo srpsko !!!!!!!!!
Petak 13.02.2015. 09:39
Srbija je sluga europe jer drugse nemoze prezivit.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online