Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.02.2015.
09:00
D. N. Petrović - Vesti A

Krivične prijave protiv Dačića i Vučića

U prepunoj sali Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici održana je sednica Skupštine AP Kosova i Metohije na kojoj je pokrenuta inicijativa za prikupljanje potpisa za podnošenje krivične prijave protiv Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Fonet
Briselski sastanci: Potpisnici Sporazuma o pravosuđu

Potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013. i Sporazuma o pravosuđu 2015. Dačić i Vučić su prekršili Ustav i zakone Republike Srbije, zaključeno je na skupu u Mitrovici.

Zamenik predsednika Skupštine AP KiM Dobrosav Dobrić rekao je da će potpise na obrazac krivične moći da stave svi građani Kosmeta koji to žele.

Pozivajući se na zaključak Ustavnog suda Srbije koji se proglasio nenadležnim za ocenu ustavnosti i zakonitosti Briselskog sporazuma, uz obrazloženje da je to politički, a ne pravni akt i da kao takav nema nikakvo pravno dejstvo na teritoriji Srbije, poslanici AP KiM odbacili su Briselski sporazum kao pravno nevažeći uz zahtev nadležnim organima Srbije da ne učestvuju u njegovoj implementaciji.

Postignutim sporazumom o pravosuđu između predsednika Vlade Srbije i predsednika vlade takozvane republike Kosovo, još jedna institucija Republike Srbije na protivustavan način zamenjena je institucijom takozvane republike Kosova, uspostavljen je jedinstveni pravni sistem nepriznate države Kosovo na celoj teritoriji KiM čime je ispunjen treći opšti uslov nezavisnosti Kosova, ističe se u jednom od zaključaka.

Skupština je od patrijarha Irineja zatražili da se vrati u drevnu Pećku patrijaršiju i tako ulije veru ovdašnjem narodu da ostane i opstane, a prognanima da se vrate.

Skupština je pozvala sve Srbe na funkcijama koji koriste privilegije dva pravna sistema Srbije i Kosova da napuste institucije takozvane države Kosova, a sudije i tužioce da ne podlegnu pritiscima i podvalama i sačuvaju sudsku vlast Srbije na KiM.

Od predsednice Skupštine Srbije zatraženo je da raspiše izbore za skupštine četiri opštne na severu KiM.

Poslednji bastion

Analitičar Đorđe Vukadinović naglasio je da je Skupština AP KiM jedini i poslednji bastion srpske države na ovim prostorima. Bivši načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković upozorio je na opasnost dogovora o poništavanju diploma i pravosudnih ispita koji su na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici stečeni posle 1999.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.02.2015. 09:09
BRAVO ! Konačno neko da uradi nešto konkretno . Jasno je da se po prijavama neće ništa raditi ali neka stoje napisane jer kad dođu ozbiljni ljudi na čelo Srbije prijave će biti razmatrane . Izd.ja ne zastareva nikada pa će "heroje iz Brisela" stići zaslužena kazna .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online