Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 03.03.2015.
05:11
D. Dekić - Vesti A

Vučić ljut na narod

Premijer Srbije Aleksandar Vučić požalio se da vlada koju vodi nema podršku društva da se "ide ka budućnosti", već bi kako je istakao "svi da ostanu u prošlosti ili bar da se ne pomere iz sadašnjosti". Vučić u autorskom tekstu "Moj odgovor njima" u tabloidu "Blic", ističe da su članovi vlade dobili mandat da budu mravi, a da su cvrčci "otpevali" na poslednjim izborima. U Srbiji, kaže premijer, basna o cvrčku i mravima dobija novi kraj i poruku da su cvrčci "dobri momci", a mravi "zlikovci", koji pokušavaju da "nam unerede inače tako lep život".

A. Čukić
Od kukumavčenja do deljenja packi: Aleksandar Vučić

Priča o cvrčku i mravu je, prema oceni bivšeg potpredsednika Vlade Zorana Đinđića, psihologa Žarka Koraća nezgrapna parafraza Đinđićeve poruke Vojislavu Koštunici o pčelama i trutovima.

- Vučić ne krije da se identifikuje sa Đinđićem, citira ga, često i ponavlja njegove reči, ali je ova izjava u "Blicu" teška i pored činjenice da u Srbiji tradicionalno ima otpora promenama, još od 19. veka kada je Vuk Karadžić isteran iz zemlje.

To, ipak ne može biti izgovor političaru da bude nezadovoljan narodom koji ga je izabrao - kaže Korać za "Vesti".

On je ukazao da Vučić umesto svađe i manipulacije mora građane polako da pridobija, ukazujući im da će živeti bolje. Navode premijera da je elita protiv njega, Korać tumači kao delimično tačne, jer kako kaže, to je delom zbog Vučićeve prošlosti, ali i zbog njegovih pretnji eliti.

Tezu o neslaganju naroda sa politikom vlasti, prema oceni analitičara Cvijetina Milivojevića imali su mnogi srpski političari, ali je Vučić, kako ističe, prvi koji javno zahteva da narod ako se u nekim pitanjima ne slaže s njim, bude taj koji će menjati svoj stav, a ne premijer.

- Vidljiva opterećenost pričom o prošlom, sadašnjem i budućem, obično se javlja kod onih koji
nešto nose na savesti, zbog čega rado beže u budućnost. A Vučić nas optužuje da smo zarobljenici prošlosti do neverovatne razmere da je jedino on mrav, a svi mi ostali cvrčci koji su otpevali svoje - kazao je Milivojević za naš list. On je dodao da su naprednjaci od predizborne kampanje 2012. krenuli u preumljenje naroda kako sve izgovoreno do 2008. ne važi, već svet počinje sa njima.

Fanatični evropejci

Odluka premijera da se oglasi u "Blicu", prema oceni Cvijetina Milivojevića, bez obzira na kritičnost lista prema delu vlasti ne čudi, jer taj tabloid podržava evrofanatizam.
- Računao je da je bolje da se oglasi u novinama koje ima uticaj i u međunarodnoj javnosti, nego u nekom svom prorežimskom biltenu - ocenio je Milivojević objašnjavajući da su i Vučić i taj list na fonu "Evropa nema alternativu".

Uz pitanje gde je to premijer do dolaska na vlasti radio, Milivojević iznosi ocenu da je reč o manipulaciji masama, jer su penzioneri nekada negde pošteno radili i zaradili, a sada im se oduzima deset odsto od primanja.

- To je uvreda za mene i za svakog građanina koji vredno radi - kaže ovaj analitičar i primećuje da je premijer iz faze kukumavčenja prešao na deljenje packi.

Premijer odsutan iz Srbije

Državotvorni pokret Srbije (DPS) je "potpuno zapanjen" jer u tekstu premijera ne postoji bilo kakva veza između realnosti Srbije i Vučića.
- Proglašavanje propasti za napredak i tvrdnje o velikom zapošljavanju dok ljudi masovno gube posao govore da je Vučić odsutan iz Srbije i da živi u drugom svetu, projetovanom od strane Tonija Blera, da se istina pretvori u laž - navodi DPS i ističe Srbija mora da nađe svoj put, a on nije "u magli neistina i obmana kao jedine realnosti u kojoj živi Vučić".

POVEZANE VESTI

Utorak 03.03.2015. 06:21
Idi od nas , idi kod amera njima si dobar.
Utorak 03.03.2015. 09:44
Ovu nistariju cu i u buduce pisati malim slovom.....Jednako kao i imena njegovih razularenih bandita.
Utorak 03.03.2015. 13:30
Вучић је велеки издаица Дачић је велеки издаица Вулин је супер издаица Сви заедно су изашли из слободанову школу. Ај нек ми рекне неки да није
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online