Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.03.2015.
08:32
Tanjug A

Šta kaže predsednik Nikolić, kad će nam biti bolje?

Pošto svi prognoziraju kada će se u Srbiji živeti bolje (i pomeraju granicu), oglasio se po tom pitanju i predsednik države Tomislav Nikolić. Vrlo samouvereno je izjavio da je Vlada Srbije izabrala pravi put u sprovođenju reformi i da je 2015. godina "verovatno poslednja godina naših muka i odricanja".

A. Čukić
Nemojmo da se zanosimo, 2016. neće teći med i mleko: Tomislav Nikolić

- Verovatno je 2015. godina poslednja godina naših muka i odricanja, to je sada jasno i evidentno i samo nekakav svetski slom bi mogao da nas ukloni sa tog puta - rekao je Nikolić RTS. On je naveo da brojke kojima danas raspolaže Vlada Srbije, a to su prihodi i rashodi u budžetu za prva dva meseca ove godine, upoređeni sa 2013. i 2014. godinom, govore da je izabran pravi put.

- Tu bih savetovao vladu da bi mogla brže da dođe do rebalansa nego što smo se nadali... Izvanredno smo predvideli da ćemo smanjiti dosta troškova, ali nas je možda iznenadio bolji priliv u budžet - naveo je Nikolić.

Vlada Srbije se, dodao je, nije zanosila time da će da teče med i mleko u 2016. godini, ali je činjenica da se troši manje nego ikada i da se racionalnije nego ikada usmerava novac.

Toma brani Vučića

Nikolić je ocenio da neko izvan Srbije pokušava da ruši sve autoritete u Srbiji, jer im ne odgovara neko, poput Aleksandra Vučića i njegove vlade, ko ima podršku građana. A Vučić se žalio da nema podršku naroda... Neka pita predsednik, on izgleda ima (po njega) bolje informacije.

A. Čukić
"Nekome izvan Srbije ne odgovara neko, poput Aleksandra Vučića"

Kkao god, Nikolić je istakao da je premijer Vučić na putu da ima toliko negativnih članaka koliko je on imao na početku predsedničkog mandata i da ga trenutno lome.

Neko se krije ko ruši sve autoritete u Srbiji preko novinara i njihovih vlasnika koji uzimaju neki dinar za to, kritikovao je predsednik, a na zahtev da pojasni, rekao je da smatra da to neko čini izvan Srbije.

- Neki stranci se osećaju toliko odomaćeno kao da imaju pravo da raspolažu sa našim funkcijama i životima - naglasio je Nikolić dodajući da jasno stavljaju do znanja šta im se sviđa, a šta ne.

- Ovde ima mnogo ljudi koji su upregnuti koji se finansiraju preko nekih projekata za koje konkurišu, kako bi dobili novac, ali onda imaju obavezu da budu dežurni lešinari - kazao je Nikolić i dodao da je sasvim jasno da bi uspeh Srbije bio dozvoljen ako bi ispunjavala i one druge naloge za koje za sada još uvek nije iznedrio Srbin koji bi ih ispunio.

Predsednik Nikolić je istakao da je najlakše manipulisati onima koji nemaju poverenje građana, a ova vlada, kao što se vidi, ima poverenje.

- Idelano bi im bilo da na vlasti imaju nekog ko zazire od svojih građana - ukazao je on i podsetio da ovoliko mera od 2012. do danas nijedna vlada, a ni predsednik nisu doneli za deset godina.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.03.2015. 08:38
Kako bi on znao, kada ga nije briga ? Njemu je već bolje, ženi,a i sinovima !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online