Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.04.2010.
15:34 >> 19:25h
Tanjug A

U eksploziji oštećen predajnik kosmetskog provajdera

U eksploziji koja se dogodila rano jutros u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije oštećen je antenski predajnik kosmetskog provajdera mobilne telefonije "Ipko", rekao je Tanjugu zamenik regionlanog direktora Kosovske policijske službe (KPS) Ergin Medić. Medić je kazao da se eksplozija, u kojoj nema povređenih, dogodila u naselju Rudare, opština Zvečan, jutros oko 3 sata.

"Količina i tip eksploziva koji su upotrebljeni nisu poznati", rekao je Medić i dodao da je pričinjena materijalna šteta na stanici pomenutog provajdera.


Medić je dodao da su specijalizovane jedinice međunarodnih Kosovskih snaga (Kfor), koje su sa KPS obavile uviđaj, uzele uzorak eksploziva koji je prosleđen na ekspertizu.


Portparol Misije EU za vladavinu prava (Euleks) Kristina Herodes rekla je Tanjugu da je eksplozija u "Ipkovoj" mobilnoj stanici u naselju Rudare "nasilan čin koji predstavnici Misije EU na Kosovu osuđuju".

Priština osuđuje

 

Privremene institucije u Prištini su osudile miniranje predajnika provajdera mobilne telefonije "IPKO" sa Kosova i Metohije u selu Malo Rudare kod Zvečana.

U saopštenju izdatom danas, privremena pokrajinska vlada je navela da je odeći da "IPKO" operater sa licencom za mobilnu telefoniju i ponovila svoju posvećenost za uspostavljanje sveobuhvatne zakonitosti na tržištu telekomunikacija na Kosmetu.
"Nasilne akcije protiv ovlašćenih i licenciranih operatera na Kosovu su krivična dela i kršenje reda i zakona", poručeno je iz vlade u Prištini.
Nadležni organi su pozvani da preduzmu neophodne korake kako bi akteri napada bili izvedeni pred lice pravde i dobiju zasluženu kaznu.

  

Bogdanović: Provokacija!


Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je, regaujući na incident koji se dogodio u opštini Zvečan kada je antenski predajnik jednog od kosovskih operatera mobilne telefonije oštećen u eksploziji, da se radi o određenoj vrsti provokacije, ali da Srbi ne žele nikakve sukobe u pokrajini iako neki možda priželjkuju takav scenario.
"To smatram provokacijom, očigledno je da neki ljudi žele na taj način da se prebaci lopta u naše dvorište kako bi Srbi bili krivi za sva dešavnja na teritoriji Kosova i Metohije", rekao je Bogdanović dodajući da je upravo zato apelovao na predstavnike opština na Kosovu i Metohiji da trezveno i hladne glave razmišljaju o svemu.
"Ne želimo nikakve sukobe iako duga strana možda priželjkuje scenario u kojem bi srpska zajednica reagovala nasilno. Nama nije do sukoba, mi želimo dijalogom da rešavamo sve probleme, između ostalog, i ovaj problem telefonije koji jako opterećuje srpsku zajednicu", poručio je ministar Bogdanović. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online