Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.03.2015.
10:10
Tanjug A

EPS našao način da natera sever KiM da plati struju

Svakog radnog dana na severu Kosova i Metohije na snazi su tročasovne redukcije električne energije, čiji je cilj da se građani primoraju da plaćaju struju koju većina u ovom delu Kosova ne plaća više od 15 godina.

tdsurplus.com
Institucij na KiM veće neplatiše od građana

Tročasovna isključenja električne energije sprovode se po takozvanim trafo-zonama, a ukoliko ova nepopularna mera ne bude dala rezultat nadležni iz Elektridistribucije u Kosovskoj Mitrovici najavljuju uskoro i selektivna isključenja neredovnih platiša.

 U ovom preduzeću koje je deo Elektroprivrede Srbije kažu da su potrošači na severu Kosova u obavezi da počnu da izmiruju račune za utrošenu električnu energiju počevši od 1. januara 2015. godine a da će se o sudbini zaostalog duga odlučivati na "višem nivou".

Direktor Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici Slobodan Vukadinović rekao je da su u ovom preduzeću bili prinuđeni da sprovode isključenja po trafo-zonama, jer se potrošači nisu odazvali na apele da plaćaju električnu energiju od 1. januara ove godine.

On se izvinio onim potrošačima koji plaćaju električnu energiju, a koji su takođe kao i neplatiše pogođeni redukcijama struje, ističući da su bili prinuđeni na takav radikalan potez kako bi građani shvatili da struju koju dobijaju moraju da plaćaju kao i svaku drugu robu.

Vukadinović je najavio da će posle isključenja po trafozonama uslediti i selektivna isključenja onih koji ne plaćaju električnu energiju.

- Kažem, mi smo krenuli i malo oštrije prema potrošačima da isključujemo, nadamo se da ćemo na ovaj način da umolimo potrošače da plaćaju električnu energiju. Sledeći postupak koji ćemo mi sprovesti jeste selektivno isključenje - rekao je on.

Vukadinović je objasnio da to znači da ubuduće oni koji ne plate biće isključeni sa elektromreže sve dok ne izmire račune za utrošenu električnu energiju i da će isključenja pogoditi i takozvane zaštićene potrošače ako nastave da se oglušavaju o njihove apele.

- Postoje zaštićeni potrošači koji su sa nama postiogli i potpisali sporazum. Svi oni koji su zaštićeni, mi nećemo njih isključivati do određenog perioda, nego ćemo im uputiti jedan zahtev za izmirivanje duga prema nama, a posle toga ako se ogluše o naš zahtev normalno da ćemo morati i njih da isključimo - rekao je Vukadinović.

Elektroenergetska situacija na severu Kosova je svih ovih godina dosta stabilna najviše zahvaljujući struji koja se distribuira iz centralne Srbije. Procenat naplaćenih računa za električnu energiju na severu Kosova je veoma nizak i kreće se oko 15 odsto, među neplatišama su kosovske institucije, neka od preduzeća koja su u državnom vlasništvu, kombinat Trepča i građani.

Kosovska policija Elektrodistribuciji u Kosovskoj Mitrovici duguje na ime neizmirenih računa za utrošenu električnu energiju preko 4,6 miliona dinara, oko 5 miliona duguje sud u ovom gradu, a Pritvorni centar je dužan oko 6 miliona dinara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.03.2015. 10:30
Karađorđević ne plaća, a struju ne seku - Smedia .smedia.rs/.../vestionline-karadordevic-ne-placa-a-struju-ne-seku.ht... Karađorđević ne plaća, a struju ne seku Za utrošenu struju princ Aleksandar Drugi Karađorđević dužan je više od šest miliona dinara (oko 53.000 evra). Prema .......Дали је то правда,Карађорђевић је дужан 6 милиона динара за струју али ЕПС не жели Карађорђевићу да искључи струју.Карађорђевић није дао ни један динар ни за комуналије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online