Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.03.2015.
05:15
D. N. Petrović - Vesti A

Dževad slutio da će nastradati

"Moj muž je bio nervozan pre nego što su ga pozvali da dođe u bolnicu, što mi je bio čudno" priča Šefka Ljajić.

Besana noć: Šefka Ljajić sa sinom Mehmedom

Sat pre nego što su ga pozvali da dođe u bolnicu, Dževad se igrao sa sinovima, ali bio je znatno nervozniji nego obično. Stariji Ramiz pitao me je: "Mama, zašto je tata ljut?" Rekla sam mu da nije ljut i da je samo umoran, ali i meni je izgledao čudno, bio je nervozan, kao da je nešto predosećao.

Ovo za "Vesti" priča Šefka Ljajić, supruga nastradalog anesteziologa Dževada i u suzama dodaje:

- Kad se ni do jutra nije javio, htela sam da zovem njegove kolege u bolnici, tada mi je svekrva Sanija, Dževadova majka, rekla da ne zovem nikoga i da je helikopter je pao. Za trenutak sam zanemela, a onda sam pomislila: možda je neko preživeo, možda je baš naš Dževad među preživelima, moja nada kratko je trajala, iz bolnice su javili da smo ga izgubili - priča Šefka, koja će morati sama da brine o sinovima, šestogodišnjem Ramizu, trogodišnjem Mehmedu i ostareloj svekrvi Saniji.

Dževadov stric Muamer Ljajić kaže da je njegov sinovac pomagao celoj porodici:

- Znao je da ode u rodnu Dugu Poljanu na Pešteru da pomogne rođacima i komšijama prilikom izgradnje kuća i u poljskim radovima, pregledao je bolesne, savetovao mlade, imao je izuzetnu dušu, takav čovek se retko rađa.

Sahranjeni heroji

Komerativnim skupom u Zdravstvenom centru, rodbina, kolege i prijatelji juče su se oprostili od Miroslava Veselinovića i dr Dževada Ljajića. Potom su sahranjeni - Miroslav u selu Lukare, gde je živeo, a Dževad u rodnoj Dugoj Poljani. Na komemoraciji je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović rekao je da je uz pomoć firme Kvele iz Novog Pazara porodici dr Ljajića obezbeđen stan, dok će supruga nastradalog Miroslava - Mićka Veselinovića Violeta dobiti stalni posao. Od dvojice kolega oprostio se i direktor Zdravstvenog centra dr Mirsad Đerlek, a u ime lekarske komore dr Suad Ličina. Sahranjena je i nesrećna beba, kojoj je prethodno, po dedi, dato ime Šahin.
 

Loš predosećaj imao je i Filip Marinković, sestrić medicinskog tehničara Miroslava Veselinovića, bio je vrlo blizak sa ujakom, čuli su se po nekoliko puta dnevno, ali u petak - nijednom.

- Uvek mi se obavezno javljao kad krene na put, ne znam zašto, ovog puta nije. Čuo sam da je otišao za Beograd da spasava neko dete, mislio sam da je u gužvi, pa nisam hteo da ga zovem. Nisam ga zvao ni tokom večeri, verujući da možda spava u putu, da ga ne budim, jednostavno, nije mi se dalo da ga čujem - priča Filip i kaže da je Mićko bio vanserijski čovek, pravi heroj, koji je spasao mnogo života.

- Učinićemo sve da pomognemo njegovoj supruzi Violeti, sinu Danilu i ćerki Dariji - ističe Filip.
Na Hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru gde su Dževad i Miroslav godinama radili kažu da su bili izuzetni ljudi, izvanredni zdravstveni radnici, divni roditelji i veliki humanisti.

Poseta ministara

Porodice Ljajić i Veselinović preksinoć su posetili ministri Bratislav Gašić, Zlatibor Lončar i Rasim Ljajić, koji je i blizak rođak poginulog Dževada.
- Oni su naši heroji, svoj život dali su da bi pomogli drugome, oni i drugi izginuli su najbolje što smo imali, država ne sme zaboraviti porodice svojih heroja - rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić u Novom Pazaru.

Dr Kemal Brničanin kaže da za Dževada i Miroslava nisu postojali ni radno vreme, ni smena.
- Ako bi čuli za neku nevolju, dotrčali bi u bolnicu u pola noći i pravo u operacionu salu. Njihov gubitak je nenadoknadiv, tragedija za ceo ovaj kraj - priča dr Brničanin, hirurg i načelnik Hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru kome su Dževad i Mićko često asistirali i u najtežim borbama za život.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online