Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 16.03.2015.
16:54
sputniknews A

"Zapad gubi razum od rusofobije i antiputinske histerije"

Sjedinjene Američke Države koriste situaciju u Ukrajini kako bi sprovele agresiju nad Rusijom, navodeći evropsko javno mnenje na 'antirusku histeriju'", ocenio je u intervjuu za radio Sputnjik finski zaštitnik za ljudska prava, istoričar i politikolog Johan Bekman.

Reuters
Rejting Vladimira Putina se povećava uprkos sankcijama

- SAD napadaju Rusiju, i to preko Ukrajine. Na teritoriji Ukrajine sprovodi se genocid nad mirnim žiteljima Donbasa. Njih je ukrajinska armija ubijala koristeći tešku artiljeriju. To je, naravno, zločin protiv čovečnosti. Žitelje Donbasa ubijaju zato što oni ne žele da se potčine kijevskim vlastima - rekao je Johan Bekman.

Prema njegovim rečima, Kijev dejstvuje u skladu s naredbama Zapada koji potpiruje "antirusku histeriju“.

- Ovde je važno ono što diktiraju Sjedinjene Američke Države. Zbog toga su kijevske vlasti - marionete. Konkretne odluke preduzimaju predstavnici SAD i s njima je potrebno dogovarati se. Ali, treba shvatiti da Zapad, u prvom redu Velika Britanija, SAD i njihovi predstavnici, urednici medija, gube razum od rusofobije, antiruske, antiputinske histerije. To je već psihoza - smatra Bekman.

Finski politikolog navodi da se i u njegovoj zemlji protiv Rusije vodi propagandni rat koji obiluje besmislenim informacijama, a da najveća "antiruska histerija“ vlada u baltičkim zemljama.

Bekman, takođe, ukazuje na to da se svuda na Zapadu veoma agresivno ophode prema ruskim novinarima, uključujući zahteve da se  mediji koji objektivno izveštavaju o događajima u Ukrajini ili zastupaju ruske interese zatvore i da se njihovi novinari ignorišu.

- Trenutno vlada informaciona blokada. Na Zapadu ne žele da njihovi slušaoci i gledaoci budu u toku s onim što se zaista dešava. Sprovodi se moćna agresija i propaganda protiv ruskih novinara. Njih hapsi Služba bezbednosti Ukrajine, koja je, međutim, samo produžena ruka Cije - naglašava finski politikolog.

"SAD nije uspela da isprovocira Rusiju"

Prema njegovim rečima, dugogodišnje nastojanje SAD da isprovocira Rusiju i da je uvuče u sukob nije urodilo plodom, jer je rejting ruskog predsednika Vladimira Putina veoma visok i dodatno se povećava uprkos sankcijama i informacionoj blokadi.

- Zbog toga se može reći da je politika SAD krajnje neuspešna - ocenjuje Bekman.

Finski politikolog takođe ukazuje na činjenicu da je privreda njegove zemlje pretrpela veliku štetu zbog uvođenja sankcija Rusiji, odnosno kontrasankcija Rusije Evropskoj uniji.

Prema njegovoj oceni, veliku šansu na narednim izborimau Finskoj, koji će biti održani u aprilu, imaju partije centra koje tradicionalno podržavaju dobrosusedske odnose s Rusijom.

 -Sankcije nikako ne utiču na politiku Rusije. Najzad, zbog čega bi se uopšte uticalo na politiku Rusije? Jasno je da SAD diktiraju uslove - ekonomske sankcije, informacionu blokadu. Ta informaciona blokada je postojala uvek, ali sada je na jednom mnogo višem nivou - zaključuje Bekman.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.03.2015. 17:09
Pa zar evropsko javno mnjenje nema svoju glavu i svoj razum.Briga amere rat će se voditi na evropskom tlu i Evropa će opet stradati-a oni aMeri kao i u II sv.ratu pobrati lovorike i pokupiti blago.Zar Evropa nije u stanju da se zamisli i zastane pred ovim zlom.Očigledno je ponovo zaslepljena mrržnjom prema jednom narodu stradalniku i pobedniku u II sv.ratu nad faššizmom i to mu ne prašta,Tad ga je prepustila Hitleru sad njegovim naslednicima aMerikancima.Dok Evropa otvori oči biće kasno biće kasno.
Ponedeljak 16.03.2015. 23:53
па кад немаиу више издаице кој слободан да их купују налетели на тврд стену
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online