Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.03.2015.
05:13
D. Dekić - Vesti A

Surdulica svađa Vučića i Dačića

Politički požar koji rasplamsavaju socijalisti i naprednjaci na jugu Srbije, pokrenuo spekulacije da bi vatra mogla da zahvati partijske vrhove i bude okidač za aprilsku čistku kadrova SPS-a iz Vlade Srbije. Spekulacije idu i do priča da je ovo uvertira za raspisivanje lokalnih izbora 27. septembra, kao i da će sa vojvođanskim izborima do kraja godine biti raspisani i republički.

Tanjug
Uzdrmana koalicija: Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

U teškim optužbama otišlo se toliko daleko da je SPS optužio prvog čoveka SNS-a na jugu Srbije Dragana Stevanovića koji je i državni sekretar u Ministarstvu privrede, kako je završio fakultet za tri dana, kao i da je pre sedam godina na mitingu SRS-a zapalio zastavu NATO.

Valjanje po blatu

Novica Tončev je optužio Stevanovića za partijsko zapošljavanje u Vlasinskim hidroelektranama, a SPS je izneo tvrdnje i da je kupio diplomu Više škole za menadžment, gde je za pet dana položio devet ispita. Stevanović uzvratio da "postoje živa bića kojima je prirodno stanište i prijatni životni ambijent blato i valjanje po njemu", zapitavši da li svi treba kao Tončev da se skidaju goli kad se napiju.

Iz tabora SNS-a je uzvraćeno da pitanjem Novici Tončevu, predsedniku opštine Surdulica, "šta je jeftinije, platiti seksualne usluge od svojih para ili od budžetskih kao što neki rade"?

Tončev u izjavi za "Vesti" tvrdi da je reč o pokušaju naprednjaka da preuzmu vlast u opštini i ističe da lokalni sukob ne može da posvađa lidere Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića.

- To je njihova gola bitka za vlast u Surdulici i oni prljavim igrama hoće da nas sklone - kaže Tončev.

Tončev tvrdi i da su njegove izjave o kritici mera štednje i kako "Vlada vodi Srbiju u propast", izvučene iz konteksta.

- Što se rekonstrukcije Vlade tiče, SNS ima samostalnu većinu i o tome ne odlučujemo mi, kao ni o raspisivanju izbora - zaključio je Tončev.

Sukob koalicionih partnera, prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, je lokalnog karaktera i ne može da ugrozi Vladu.

- Teško je sada proceniti da li taj sukob može da preraste u nešto veće, a mogao bi ako se umešaju rukovodstva, što bi rezultiralo isključivanjem SPS iz Vlade - kaže Anđelković.

On podseća da je ratovanja SPS-a i SNS-a u lokalu bilo i ranije u Vojvodini i istočnoj Srbiji, ali da nisu stigli do centralnog nivoa.

- Vrh SPS-a shvatio je da nema više ulogu jezička na vagi za formiranje vlasti, pa izbegava sukobe, dok njihovi kadrovi u lokalu još uvek ne mogu da se pomire sa tim da su druga liga - kaže Anđelković.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online