Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 30.03.2015.
13:44 >> 20:02h
Tanjug A

"Ne vraćam se u Hag doborovoljno, moraće da me iznesu"

Lider Radikala Vojislav Šešelj ponovio je da neće dobrovoljno da se vrati u Hag, kaže da će ako mu policija dođe na vrata morati da ga iznose, a najnoviju odluku Tribunala tumači pritiskom iz Beograda, jer tvrdi da on za režim sada predstavlja već ozbiljnu pretnju.

Tanjug
Vraćaju ga u Hag jer je postao velika pretnja režimu: Vojislav Šešelj

- Sigurno neću da se vratim dobrovoljno - rekao je Šešelj u izjavi Radio Beogradu i ponovio da je on pobedio Tribunal, a da su tamo prekršili sva njegova prava, pre svega na suđenje u razumnom roku.

Upitan dokle će ići u odupiranju povratku u Hag, rekao je da će morati da ga nose ako mu policajci dođu na vrata, a na pitanje zašo je Tribunal najpre odlučio da ga privremeno pusti, a sada traži da se vrati, kaže da nema neko objašnjenje, jer se od kad je u Srbiji, bavi "oporavkom stranke".

U tom je smislu pomenuo da je rejting radikala uvećan za dvadesetak procenata, zbog čega i odluku Tribunala o njegovom vraćanju tumači kao pritisak režima u Beogradu, kojem je, kaže, postao "ozbiljna pretnja".

Lider Srpske radikalne stranke je istakao da očekuje da mu u sredu 1. aprila) zvanično bude dostavljena odluka o povratku u Haški tribunal i ponovio da neće da beži, niti da se dobrovoljno preda. Prema njegovim recima, odluku iz Haga još nije primio, jer su želeli da mu je uruče na engleskom jeziku, a on je tražio da se prevede na srpski.

- Očekujem da mi odluku dostave u sredu do jedan. Ne nameravam da se krijem, niti da bežim. Od kada sam postao disident, navikao sam na hapšenja, to nije ništa novo za mene. To mi je prirodno stanje, neprirodno mi je kada me ne hapse - rekao je Šešelj i naglasio da je, još kada je stigao iz Haga, rekao da dobrovoljno neće da se vrati u Sheveningen.

- Ostajem pri tome i mene njihova odluka ne zanima!

Šta će dalje da se dešava, prema njegovim rečima, "pitanje je za aktuelnu vlast, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića".

- Oni su sada u situaciji da o tome odlučuju. Odluka u Hagu je doneta na njihovo insistiranje, kako im na predstojećim izborima ne bi predstavljali veliku pretnju - rekao je Šešelj, koji je bio u poseti Boru i opštinskom odboru te stranke.

Prema njegovim tvrdnjama, politički rejting SRS stalno raste, trenutno su druga stranka u Srbiji, a cilj posete gradovima je jačanje lokalnih odbora, vraćanje i privlacenje novih članova koji nisu zadovoljni sadašnjim stanjem u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.03.2015. 14:17
youtube.com/watch?v=2x4YvCZktv8 Vojo Brani Srbe pred naccistickim haagom
Ponedeljak 30.03.2015. 21:20
Vreme polako prolazi, dolaze novi izbori. Vladajuca partija se plasi Seselja. Zato se i ja plasim, da ga ne isporuce ponova.
Ponedeljak 30.03.2015. 20:06
Zasto ??? Kako onomad dobrovoljno si se nudio !!! ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online